Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
si
Dostava na: Hrvaška
Dostava na: Hrvaška
Spremeni državo dostave
0
V košarici (0)

Ups! Tvoja košarica je prazna?!

Brez skrbi, še ni prepozno za dodatne prihranke ali nakup tvojega najljubšega izdelka.

Predlagamo, da košarico začneš polniti z izdelki iz aktualne

     TEDENSKE AKCIJE     

DVOTEDENSKE AKCIJE

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave ti manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Recepti Zdrave sladice Pavlova rulada z jagodami saj nam prihajajo lepši dnevi!
Prigrizek - Sladka jed

Pavlova rulada z jagodami saj nam prihajajo lepši dnevi!

Vsi recepti
01. junij 2024.

Pavlova rulada z jagodami je sofisticirana sladica, ki kombinira rahlo hrustljavo skorjo z bogatim kremastim nadevom in svežimi jagodami. V tem receptu vsaki grižljaj vam zagotavlja popolna kombinacija teksture in okusa ter je tako ta sladica kot nalašč za posebne priložnosti ali družinska srečanja. 

Pavlova rulada je ena najljubših receptov, zaradi puhastega videza je zelo čudovita, redko kdo pa ni slišal za to osvežilno poslastico v toplejših dneh. 

Z majhnimi zdravimi in inovativnimi spremembami kot je dodatek tapiokine moke namesto pšenične moke, mandljevih listkov in brezovega sladkorja, ki je nižjega glikemičnega indeksa v primerjavi s klasičnim sladkorjem, ta rulada neustavljivo združuje tradicijo in zdravje. 

Pripravljanje Pavlove rulade z jagodami ni zapleten proces, idealna pa je za vse, ki želijo navdušiti gostje brez veliko težav. Skorja se hitro speče in z njo enostavno rokujemo pri zvijanju. To sladico lahko pripravite vnaprej in hranite v hladilniku po serviranja, zaradi česa je popolna za načrtovane obroke ali zabave.

Postopek: 

  1. V skledo dodajte beljak in ščepec soli, mešajte, dokler se ne speni.
  2. Potem postopoma dodajajte sladko in mešajte toliko časa, da dobite čvrst sneg.
  3. Dodajte limonin sok in tapiokino moko (ali gustin) ter združite z lopatico. 
  4. Pridobljeno zmes razporedite po pekaču (okoli 25X35 cm) obloženo peki papirjem.
  5. Posujte z mandljevimi listki in pecite 5 minut na 180°C, zmanjšajte na 150°C in pecite še 20 minut.
  6. Skorjo oziroma testo iz beljakov takoj po peki zvrnite na peki papir, ki ste jih posuli z nekoliko sladkorja v prahu, odstranite stari peki papir in pustite, da se popolnoma ohladi.
  7. Nadev pripravite tako da kratko zmešate vse sestavine. 
  8. Ohlajeno testo premažite z nadevom in razporedite sesekljane jagode.
  9. Zavijte in pustite v hladilniku nekaj ur, da se stisne.
  10. Okrasite s preostankom kreme in s svežimi jagodami. 
Responsive YouTube Video Thumbnail

 

Naročite se na naš Novičnik in pridobite 10% popusta ob prvem naročilu. 

Naša kuharica sladke recepte skriva, vsak gurman o njih rada sanja! 

Prelistaj kuharico

Komentiraj in oceni recept

Tvoj e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na tvoj komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.