Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Recepti Zdrave sladice Pinca v brezglutenski različici, ki jo lahko uživajo vsi
Prigrizek - Sladka jed

Pinca v brezglutenski različici, ki jo lahko uživajo vsi

Vsi recepti
01. marec 2024.

Pinca brez glutena je čarobna poslastica, ki vam daje enako radost in okus tradicionalne pince, vendar je prilagojena potrebam tistih, ki preferirajo ali se morajo izogniti glutenu.Ta posebna različica pince omogoča vsem, da uživajo v njeni razkošni sladkobi brez skrbi o glutenu. 

Tradicionalno se pinca že od starih časov pekla kot del pripravljanja za veliko noč. Zaznamuje obnovo, radost in obilico, ki prihaja skupaj s pomladjo, ter je obvezna poslastica na velikonočni mizi. Seveda, to okusno pecivo ni rezervirano samo za praznike - pogosto se peče tudi čez celo leto, zlasti za posebne družinske dogodke, kot je poroka ali krst. 

Pince so našle svoje mesto tudi v tradiciji obdarovanja. Priljubljeno so darilo, ki so jih prinašale s sabo družine in prijatelji v času praznikov ali drugih svečanih prigod. 

Tradicija peke pince še danes živi, ​​številne družine pa še vedno gojijo to čudovito navado peke te slastne torte. Ne glede na priložnost, pinca ostaja simbol družinske radosti, ljubezni in skupnosti, ter je neizogiben del hrvaške kulturne dediščine. 

Pinca brez glutena je zdaj rezervirana prav za vsakega, zato jo pojdite pripravljat!

Postopek: 

  1. V posodi mešalnika premešajte kvas, 1 žlico sladkorja, 1 žlico brezglutenske moke in 300 ml toplega mleka. Pustite vzhajati okoli 20 minut.
  2. Nato v kvas dodajte vse druge sestavine in mešajte s spiralnim nastavkom okoli 5 minut, dokler testo ne postane gladko. 
  3. Pokrijte s krpo in pustite na toplem da se podvoji, 1 uro. 
  4. Potem testo gladko pregnetite in razdelite na 2 ali 3 delov, odvisno o velikosti pince, ki jo želite doseči. 
  5. Vsak del oblikujte v gladko kroglo, dajte na pekač, ki je obložen s peki papirjem. 
  6. Premažite pince s stepenim rumenjakom in posujte z grobim sladkorjem. 
  7. Pustite na toplem, dokler se ne segreva pečica.
  8. Pecite približno 20 minut na180°C.

Ob prijavi na novičnik, vas čakajo razni recepti in nasveti o zdravem življenju, s prijavo pa dobite 10% popusta na prvo naročilo!

Prenesite velikonočno kuharico brezplačno!

Komentiraj in oceni recept

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.