DomovReceptiZdrave sladicePolnjeni datlji – veganski odmerek sladkorja
Prigrizek - Sladka jed

Polnjeni datlji – veganski odmerek sladkorja

Polnjeni datlji – veganski odmerek sladkorja
Vsi recepti
18. marec 2021.

Kot sladica ali kot zdrav prigrizek - polnjeni datlji so prava sladkorna blaginja. Po ajurvedski prehrani so te jedi idealne za hladno jesen in zimo, zato, če je kdaj popoln trenutek, da spoznate ta recept, je to v času ko so temperature nekoliko nižje, vendar pa v tem posladku lahko uživate ne glede na letni čas.

Datlji so v naših krajih na voljo kot posušeni in trdi, a po okušanju svežih, mehkih iranskih datljev, ki se »topijo v ustih«, so osvojili naša srca in brbončice! Vaše telo vam bo hvaležno, ne glede na to katero vrsto datljev uživate. Supersadje božanskega okusa je vedno dober prigrizek za "na pot", vendar je v mnogih sladicah še boljši. 

Če ste ljubitelj zdrave in zdravilne hrane, si zebeležite ta recept kot bolj zdravo alternativo prazničnim piškotkom, pa tudi vsakdanjim sladkim pregreham. Najboljše od vsega - za pripravo teh ljubkih posladkov ne boste porabili več kot 15 minut.


Postopek:

  1. Najprej pripravite zmes za polnjenje tako, da v multipraktik date banano in ingver ter dobro zmešate dokler ne nastane kompaktna zmes.
  2. Iz datljev odstranite koščice in jih nadomestite z mešanico za polnjenje.
  3. Na koncu raztopite kakavovo pasto in z njo prelijte datlje. Dajte jih v hladilnik, da se strdijo.