Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
si
Dostava na: Hrvaška
Dostava na: Hrvaška
Spremeni državo dostave
0
V košarici (0)

Ups! Tvoja košarica je prazna?!

Brez skrbi, še ni prepozno za dodatne prihranke ali nakup tvojega najljubšega izdelka.

Predlagamo, da košarico začneš polniti z izdelki iz aktualne

     TEDENSKE AKCIJE     

DVOTEDENSKE AKCIJE

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave ti manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Recepti Zdrave sladice Ta sladoledna torta je kot nalašč za vroče dni – tako dobra, da ti pamet vzame!
Prigrizek - Sladka jed

Ta sladoledna torta je kot nalašč za vroče dni – tako dobra, da ti pamet vzame!

Vsi recepti
01. julij 2025.

Ta sladoledna torta je popolno osvežitev za vroče dni, hkrati pa prinaša bogastvo okusov in tekstur, ki nikogar ne pustijo ravnodušnega.

Sočni čokoladni biskviti v kombinaciji s kremo iz sladke smetane in kondenziranega mleka ustvarijo razkošno, a preprosto sladico, ki jo zlahka pripravite doma. Hrustljavi piškoti in sveže borovnice v kremi dodajo prijeten kontrast in rahlo kiselkast okus, ki torti podarita svežino in lahkotnost.

Za pripravo ne potrebujete zapletenih tehnik – dovolj je, da spečene biskvitne plasti združite z bogato kremo in torto čez noč postavite v zamrzovalnik, da se okusi lepo povežejo. Rezultat je elegantno in sladko presenečenje, ki ga boste z veseljem postregli prijateljem in družini.

Preizkusite ta recept in uživajte v vsakem grižljaju, ki združuje kremasto svežino in čokoladno globino – popolno za vsako priložnost, ko si zaželite nekaj posebnega in osvežilnega.

Recept za sladoledno torto

Priprava

  1. Kakav v prahu raztopite v 100 ml vroče vode ali mleka, da se v biskvitu ne naredijo grudice.
  2. Jajca s sladkorjem penasto stepite, nato dodajte olje in raztopljen kakav ter vse skupaj dobro premešajte.
  3. Z lopatko nežno vmešajte moko in pecilni prašek.
  4. Zmes razdelite na dva enaka dela in specite v modelu s premerom 26–28 cm pri 180 °C približno 15 minut.
  5. Biskvite pustite, da se popolnoma ohladijo.
  6. Medtem pripravite kremo tako, da sladko smetano in kondenzirano mleko stepete v čvrsto zmes.
  7. Nato vmešajte vanilijo in grobo mlete piškote, na primer digestive.
  8. Borovnice dodajte sveže ali jih na kratko pokuhajte, da spustijo sok; po želji pa lahko uporabite tudi marmelado.
  9. En biskvit položite na dno modela, nanj enakomerno razporedite kremo in borovnice, nato pokrijte z drugim biskvitom.
  10. Torto postavite čez noč v zamrzovalnik.


Za še več receptov, idej in izdelkov se naročite na naš Novičnik in prejmite 10% popust na prvo naročilo!

Enostavna in praktična, naša kuharica je prava fantazija! 

Prelistaj kuharico

Komentiraj in oceni recept

Tvoj e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na tvoj komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.