Uporabniška podpora
Popolno okusen, pena s, poln mehurčkov in noro čokoladen - je najbolj kremast veganski, čokoladni mousse, ki smo ga pravkar preizkusili in se navdušili! Čas je da z vami delimo recept za to vegansko poslastico iz 4 sestavin!
Mousse je eden najbolj znanih francoskih sladic, ki ga radi pripravljamo vse leto. V veganski različici moussea, smo jajca nadomestili z vodo iz konzerve čičerike, ali aquafabo, ki je v veganskem svetu ena najbolj priljubljenih nadomestkov za jajca.
Če ločite vodo iz konzerve čičerike ali prihranite vodo, ki ostane v vaših loncih po kuhanju čičerike, dobite aquafabo - idealen nadomestek za jajca v skoraj vseh receptih. Tisto, zaradi česa je ta voda popolna uspešnica, je dejstvo, da se lahko stepe v sneg in tako lahko nadomesti beljake v vseh sladicah, tortah, kolačih, mousseu.
Za prirpavo veganskega moussea potrebujete še eritritol, vinski kamen in seveda kakovostno temno čokolado. Vinski kamen je koristna sestavine, ki ustvari čudež v kuhinji. Lahko se uporablja za skoraj vse vrste testa kot alternativa tradicionalnem pecilnem prašku.
Dobra je novica , da lahko ta brezglutenski mousse pripravite v enem hipu, lahko ga okrasite z jagodami ali jagodičevjem ter s kapljicami čokolade.
Uživajte v pravi čokoladni rapsodiji okusov in ne pozabite pokukati v našo novo kuharico za maj, v kateri lahko preberete veliko zdravih in okusnih receptov! ![]()
Seznam sestavin vas čaka z desne strani, recept pa v nadaljevanju.
Priprava:
Za še več okusnih in zdravih receptov, se naročite na naš Novičnik!
Zanima vas lahko tudi...
Podprti načini plačila
Vse transakcije so zaščitene in potekajo prek varnih plačilnih sistemov. Na voljo so naslednje možnosti plačila: