Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Recepti Matcha latte - recept za zdrav napitek, ki odlično nadomesti kavo!
Napitek

Matcha latte - recept za zdrav napitek, ki odlično nadomesti kavo!

Vsi recepti
13. november 2023.


Matcha latte je neustavljiva kombinacija matcha praha, posebne vrsti zelenega čaja, čigavi listi se zmeljejo do fine teksture, ter iz rastlinskega (ali kravjega) mleka. V nadaljevanju je hitri recept za najljubši matcha latte, popolno kremaste teksture in čudovito zelene barve, ki zbudi vse čute, vam da energijo in je odlični nadomestek kave. 

Kaj je matcha?

Matcha prah je posebna vrst zelenega čaja v prahu, ki se že stoletja uporablja v japonski kulturi ter na Daljnem vzhodu. Sčasoma je ta čaj prišel tudi na zahod, v zadnjem času pa je našel svoje mesto med zdravimi jedmi, sladicami, smutiji ter v priljubljenem matcha latte napitku. 

Japonska beseda matcha dobesedno pomeni "zmleti čaj", za proizvodnjo matche pa se listje rastline Tencha kuha na pari, suši in melje v fini prah, takoj po nabiranju. 

Je zanimivo, da, za 30 g matcha čaja, kamniti mlin iz granita, mora delovati vsaj eno uro - saj gre za tako fini prah!

Poln vrednih hranili, spodbuja presnovo in hitrejše kuri maščobe, zato je prav matcha ena najbolj priljubljenih trendov v poslednjih letih. Za matcho velja da kuri maščobe in odstranjuje toksine, namesto klasičnega pitja matha čaja z vročo vodo, je matcha prah odličen tudi za pripravo matcha latte!


nutrigold matcha prah ceremonial

Matcha latte - odlični nadomestek kave

Matcha prah je bogat s hranili in z vrednimi antioksidanti. Ker ima bogastvo mikrohranil, je neizogibno živilo zdrave prehrane, poleg tega pa povečuje fizično zmogljivost in raven energije. 

Matcha ima številne koristi za telo in mnogi se odločajo, da nadomestijo kavo z matcho, ker, čeprav ne vsebuje kofeina, ne povzroča znani 'crash' po pitju, uravnoteži telo in mu da daljši občutek energije. Poleg kofeina, matcha vsebuje tudi aminokisline, ki delujejo pomirjevalno, kot je L-teanin, za katerega velja, da spodbuja osredotočenost. Bistvo je, da je matcha stimulativna in energična, vendar vas, za razliko od kave, ne vznemirja.

Poleg tega, je matcha močen antioksidant, spodbuja presnovo, vas zbudi in vam uravnava razpoloženje, torej, nas oskrbi z vsem, kar potrebujemo, da dobro funkcioniramo preostanek dneva! 

Kako narediti matcha latte?

Matcha latte je milkshake z matcha prahom, ki je odličnega okusa bodisi s sojinim bodisi z mandljevim mlekom. Tradicionalno se, za pripravljanje matche, uporablja bambusova metlica za čaj, vendar bo popolnoma dobro prišla tudi navadna metlica. 

Da bi dobili penasto kremo, stepite mleko s stepeno metlico. Lahko uporabite svoje najljubše mleko ali rastlinski napitek: zavedajte se vendar tega, da se vsa mleka ne bodo spenila enako. Z matcha prahom n mlekom, bo vam treba voda, led, agavin sirup ali med. Ekološko premium matcho v prahu lahko kupite v Tovarni Zdrave Hrane. 

Kupi tukaj

Vnesite pridih japonske kuhinje v svoj dom in uživajte v neustavljivi skodelici okusa in zdravja!

Matcha latte - recept, ki ga lahko pripravite v hipu!

Postopek pripravljanja: 

  1. Matcha prah dobro zmešajte z vodo ter dodajte v kozarec z ledom z agavinim sirupom in z mlekom.

matcha latte v steklenem kozarcu

Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane!  S prijavo na novičnik pridobite 10% popusta na prvo naročilo. 

Poskusite tudi naslednje recepte: 

Komentiraj in oceni recept

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.