Za uživanje v okusnih tortah ni vam je treba vedno prižigat pečice, dovolj so mešalnik ali multipraktik. Vsi verjamejo da je presna hrana vedno mrzla, vendar to ni res. Tisto, kar boste zdaj prebrali je - božansko!
Okus okusnih praženih lešnikov in čokolade je tisto, kar izpostavlja to torto brez peke. Tisti, ki obožujejo Ferrero Rocher kroglice znajo za kaj gre, in ta torta pa prinaša vse to, vendar v domači različici, z veliko fine, očarljive kreme in brez peke!
Torta je zares hitro pripravljena, in je zelo velika, za veliko ljudi.
Razen tega, da je preveč nasitna, ker je čokoladna, ne boste naredili napake če jo prinesete s sabo na kakšen žur.

Priprava:
Osnova:
- Lešnike pecite v pečici da jim ojačate okus (7-10 minut na 170 stopinj), pazite da vam se ne prismodijo. Pustite da se nekoliko časa ohladijo, ter jih olupite (ni je treba da jih popolnoma olupite).
- Lešnike za kratek čas zmeljite v mešalniku (ne predolgo časa da se ne spremenijo v maslo).
- Potem dodajte vse druge sestavine za osnovo in mešajte, dokler se ne združijo.
- Zmes stisnite v model za torto (lahko uporabite mali model za torto, kot je na sliki, ali veliki razmerja 25cm, če želite da vam je torta nizka. Lahko v tem primeru podvojite sestavine za kremo) ter vse pustite v hladilniku, medtem ko vi pripravljate kremo.
Krema:
- Indijske oreščke bi najboljše bilo namočiti prek noči, no če niste, jih le prekuhajte v vodi 5-10 minut da omehčajo, odcedite in so pripravljeni za uporabo.
- V mešalniku zmešajte vse sestavine za kremo in mešajte do gladke teksture. Morda boste morali ustaviti mešalnik nekajkrat, vendar nadaljujte z mešanjem kreme, da se lažje združi. Če imate nekoliko slabši mešalnik, svobodno dodajte še nekoliko vode v kremo (ne preveč, ker se drugače ne bo stisnilo). Poskusite ter dodajte še agavinega sirupa ali kakav v prahu po želji.
- Prelijte kremo po osnovi in pustite v hladilniku nekaj ur, najboljše prek noči.
- Okrasite s sesekljanimi lešniki, ali s sadjem po volji.
Tukaj je tudi NOVIČNIK.