Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Recepti Zdravi namazi Kokosovo maslo naredite sami iz nastrganega kokosa
Priloga

Kokosovo maslo naredite sami iz nastrganega kokosa

Vsi recepti
11. avgust 2020.

Veliko ljudi še nikoli ni slišalo za kokosovo maslo, pa so slišali o kokosovem olju. Drugače kot kokosovo olje, ki je pridobljeno z ekstrakcijo iz kokosa, se kokosovo maslo dela iz mesa kokosa ter vsebuje tudi koščke kokosa. 

Kokosovo maslo je dober vir zdravih maščob, in se pogosto nahaja kot sestavina v čokoladi. Pritegnili smo vas s spominjanjem čokolade. Greva naprej. 

Kokosovo maslo je pridobljeno iz kokosovega zrna in je bledorumene barve, lahko pa ga naredite sami doma iz nastrganega kokosa. 

Kokosovo maslo je bogato z minerali, zlasti s kalcijem, železom, kalijem, manganom in magnezijem. Je bogat tudi z vitaminom E, ki je en najmočnejših naravnih antioksidantov ter s polifenoli, ki sodelujejo v izločevanju strupov in prostih radikalov iz srca in srčnih žil. 

Največji dnevni vnos nasičenih maščobnih kislin znaša od 16 do 33g, kar ustreza količini kokosovega masla od 2-5 žlice. 

V tem receptu bomo naredili nekoliko več. kot je 2-5 žlic,pojdiva torej! 

Priprava: 

  1. Dajte nastrgan kokos v mešalnik in ga vključite. Mešajte od nekaj do 10 minut, odvisno od tega, kako močen je vaš mešalnik. 
  2. Če je potrebno, ustavite mešalnik da se ohladi ter umaknite kokos ki se je zalepil za mešalnik. 
  3. O moči mešalnika je odvisno kakšna bo pasta, ali bo imela koščke kokosa ali ne. 
  4. Maslo lahko pustite tako ali ga lahko tudi "popestrite" s sladili, vanilijo in drugimi začimbami po želji, 

Opombe: 

  1. Z pripravo kokosovega masla je pomembno imeti kakovosten mešalnik (namizni mešalnik in pd,) Tudi velja pravilo, če je več mase, to bo mešalnik bolj preprosto zmešal nastrganega kokosa v maslo, to je tudi odvisno od samega mešalnika. 
  2. Tisto kar je tudi pomembno je kakovost nastrganega kokosa ali kokosovih kosmičev. Če so kokosovi kosmiči zelo drobni in osušeni, se bomo težko izvlekli olje iz njih in naredili maslo, zato poskusite najti čim bolj kakovostne kosmiče. 

Kako vam je všeč končni izdelek? 

In za konec, ne pozabite na NOVIČNIK! 

Komentiraj in oceni recept

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.