Uporabniška podpora:
+385 1 5573 568
Uporabniška podpora
Kaj se zgodi, če so pinjole, sončnična semena in bučna semena na istem mestu?
Pesto, s katerim boste želeli obarvati vse testenine!
Tako bomo tudi mi v možnarju strli odlična semena in eno vrsto oreščka.
Pinjoli spadajo v skupino oreščkov, ki jih odlikujejo značilna aroma, visoka vsebnost olja in kakovostne beljakovine. Poleg tega vsebujejo obilo mikromineralnih snovi in v maščobah topnih vitaminov.
Sončnična semena so vir vitamina E ter pomagajo znižati holesterol v krvi in ohranjajo zdravje srca in ožilja. Lahko tudi lajšajo nespečnost in krepijo spomin ter negujejo in blagodejno vplivajo na lase.
Bučne golice pa so semena, ki nimajo trde lupine. Vsebujejo približno 46% maščob, večinoma nenasičenih maščobnih kislin. Vsebujejo tudi približno 25% beljakovin in nekoliko manj ogljikovih hidratov. So pa zato odličen vir cinka, kalcija, in kalija.
Pesto se dobro poda k vsem vrstam sveže kuhanih testenin, najboljši pa je z domačimi. V Genovi dajo nekaj žlic pesta v gosto "minestrone" juho. Odličen je na pici ali v sendvičih in brusketah.
Poiščite navdih v Italiji in zdravi hrani ter presenetite družino s čudovitim obrokom!
Posotopek:
Če ga ne nameravate uporabiti takoj, ga dajte v čisti stekleni kozarec, pokrijte s tanko plastjo oljčnega olja in shranite v hladilniku do teden dni.
Naš Novičnik skriva še obilo okusnih receptov.
Zanima vas lahko tudi...
Si želiš 10% popusta?
Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane.
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.
Podprti načini plačila
V naši spletni trgovini lahko plačaš: