DomovReceptiZdravi namaziPripravite sami domači presni ajvar in dajte "šmek" k vsaki jedi

Pripravite sami domači presni ajvar in dajte "šmek" k vsaki jedi

Pripravite sami domači presni ajvar in dajte "šmek" k vsaki jedi
Vsi recepti
01. oktober 2019.

Ajvar je najljubša domača poslastica s papriko in jajčevcem za ozimnico. Se uživa sam, na kruhu, z raznimi jedmi. Vsak ima svoj recept za ajvar, in vsak veli, da je prav ta njegov recept najboljši. 

Mnogi se borijo za poreklo ajvarja, vendar še nikomur ni uspelo dokazati pravo poreklo. Obstaja že vrsto let in domneva se, da je turškega izvora. Na Balkan je prišel med turškimi osvajanji.

V 100 g ajvarja se v povprečju nahaja 100 kalorij, odvisno od sestavinah. 

Obstaja veliko receptov za ajvar!

Vsaka regija se drži svoje tradicije. Noben recept ni napačen, predvsem pa je odvisen od osebnega okusa.

Zato smo se mi odločili, da pripravimo ajvar na najlažji možni način. Pojdite po mešalnik in veliko zelenjave in lahko začnete s pripravljanjem tega čudovitega namaza. 

Končni izdelek je kremast, blender pa vam bo prav v temu pomagal. 

Možno ga je pripraviti tudi brez kuhanja!

Popolnoma naraven in presen ajvar vam omogoča harmonijo okusov, vendar tudi veliko vitaminov. 

Postopek pripravljanja: 

  1. Vse sestavine dajte v namizni mešalnik in dobro zmešajte, če imate rada bolj pikanten okus, dodajte tudi pekočo papriko. 

Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane! S prijavo na novičnik, pridobite 10% popusta na prvo naročilo. 

Zanima vas lahko tudi...