Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Naravna kozmetika Karitejevo (shea) maslo za kraljevske kozmetične tretmaje

Karitejevo (shea) maslo za kraljevske kozmetične tretmaje

Zaradi protivnetnih delovanj, nam pomaga pri različnih kožnih bolezni

Zaradi svojega neverjetnega sestava, shea maslo danes ima zelo širok način uporabe

Manj veličasten, kot je baobab, ne toliko gost kot je indijski orešček (steblo), karite je drevo, ki lahko zraste do 15 metrov višine in debla razmerja do 1 metra. Verjame se,,. da mu je življenjska doba 2-3 stoletja. Njegov zaklad so prav njegovi sadeži. 

Obiranje traja od polovice junija do septembra. To je zelo veliki posel, saj za pridobivanje 20 kg masla potrebujete več kot 100kg suhih sadežev. Obiranje sadeža je pomemben dejavnik lokalnega razvoja, saj afriškim ženskam omogoča, da zaslužijo za šolanje svojih otrok in zaslužek za preživetje. Zaradi tega se tudi imenuje "ženski zaklad" ter je strogo prepovedano podiranje dreves. 

Zaradi svoje neverjetne sestave, shea maslo se danes uporablja za veliko tega - od pripravljanje hrane, nege las, obraza, telesa in tal, do celo občutljivega območja oči ter ustnic. Njegovo so moč odkrile še afriške ženske že pred nekaj tisoč letih. Bil je pravi rešilec za kožo pred vročim in suhim podnebjem.

Karite maslo - kako in za kaj se uporablja?

Ceni se zaradi velikih, aktivnih snovi. Na prvem mestu so brezmilne maščobe in to v zelo velikih količinah (5% in 8%). Te molekule imajo prav sposobnost, da obnovijo hidro-mastni film, in pri tem ne zamašijo por. Karite maslo vsebuje v sebi tudi količino maščobnih kislin, vitaminov, sterola ter na koži in laseh karite maslo preprečuje, da voda izhlapi,  ter pospešuje obnavljanje celic. 

Karitejevo maslo je primerno za vlaženje vseh tipih kože, saj zadržuje vlage, Učinkovito je zlasti pri regeneraciji celic starejše in nagubane kože.

Nosečnice ga uporabljajo v nosečnosti za preventivno zaščito pred strijami. Popoln je tudi za nego ustnic, saj jih varuje pred vetrom in mrazom, ohranja vlago ter jih naredi mehke. Pomaga h kapilarnem krvnem obtoku, zaradi česa povečuje dohod kisika v tkivo ter izboljša odstranjevanje strupov. 

Lahko se uporablja tudi za sončenje, vendar je treba biti previden, saj ima zelo majhni SPF, okoli 5-8. Zato, če želite izdelati svojo kremo za sončenje, ob karitejevem maslu bi, kot osnova, moralo biti eno močnejše olje. Kot zaščita pred soncem, nanaša se na telo pred sončenjem, vendar na lase, ter istočasno varuje pred izsuševanjem, ki povzroča sonce in sol. Pred nanašanjem karitejevega masla, nanesite tudi kremo z visokim zaščitnim faktorjem, zlasti če se izpostavljate soncu v času, ko je tisto najmočnejše - med 11 in 16 uro.

Torej naravno karitejevo maslo lahko uporabite za: 

  • vsakodnevno nego in vlaženje kože celega telesa
  • zmanjšanje in intenzivno nego razpokanih pet
  • nego nog po britju in depilaciji
  • nego kože za preprečevanje nastanka strij
  • povečanje prožnosti kože
  • izdelavo maske za suhe in poškodovane lase
  • nega ustnic in okoli oči

 

Karite maslo za nego las

Karitejevo maslo se lahko uporablja tudi za nego las, čist ali premešan z drugimi olji (kot je olje jojobe). Treba ga je rahlo segreti, potem nanesti na lasje in na konice tudi. Po kratkem času delovanja ga popolnoma enostavno sperite, najboljše z naravnim balzamom, vaše lase bodo že po prvi uporabi bolj sijajni in mehki. Zavedajte se, vendar, da je karitejevo maslo rastlinska mast ter svetujemo, da jo nanesete neposredno na lasišče. Če imate težave z lasmi, ki se hitro mastijo, raje uporabljajte šampone, balzame in olje za lase, ki vsebujejo karitejevo maslo. 

Kje kupiti shea ( karitejevo) maslo?

Karitejevo maslo lahko kupite v naši spletni trgovini.  Če bi se raje odpravili na pot do Hrvaške, je tukaj seznam naših poslovalnic!

Prijavite se na naš brezplačni Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane!  Ob prijavi na novičnik, pridobite 10% popusta na prvo naročilo.

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.