Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Superhrana Camu camu - super sadje za krepitev imunskega sitema in za dolgoživost

Camu camu - super sadje za krepitev imunskega sitema in za dolgoživost

Ste že preizkusili prah te močne rastline?

Simptomi ki kažejo na pomanjkanje vitamina C v telu so krvavenje ali vnetje dlesni, bolečine v kosteh in mišicah, suha koža, utrujenost, razdraženost ter nagnjenost k okužbam. 

Vsi članki
26. september 2023.

Camu camu je majhno rdečo-vijoličasto jagodičevje iz Južne Amerike, prepoznavno po svojih izjemno koristnih lastnostih za celi organizem. 

Jagodice camu camu z okusom spominjajo na limono,  le za razliko od njega, imajo bogatejši delež vitamina C. 

Vitamin C, oziroma L-askorbinska kislina je brez dvoma, ena najbolj znanih in raziskanih vitaminov. Je neizogibni del številnih biokemijskih reakcij v telesu, in nezadosten vnos tega vitamina nas lahko popelje do hipovitaminoze, kar lahko povzroča avitaminozo in bolezen skorbut.

Simptomi pomanjkanja vitamina C v telesu so utrujenost, šibkost, draženje, medtem ko pri večjem pomanjkanju pride do slabše odpornosti, nagnjenosti k okužbah, do anemije, gingivitisa, krvavenja dlesni, krvavitev iz kapilar, ter skorbut kot bolezen, ki je povzročena izraženim pomanjkanjem vitamina  C. 

Ker je zelo pomembno vnesti vsak dan dovolj vitamina C, posezite po sadežih divjega grma camu camu, ki raste v težko dostopnih poplavnih območjih amazonskega pragozda. Ta postaje vse bolj priljubljeni, saj sodi med najboljša prehranska dopolnila na svetu in ga že znajo kot "naravno vitaminsko pilulo". 

camu camu

Camu camu - popoln vir vitamina C

Svež camu camu vsebuje 2-3g vitamina C na 100g sadeža, kar je 30-krat več kot je dnevni priporočeni odmerek, in prah camu camu vsebuje pa 12g vitamina C na 100g praha. Tole je 30-50-krat več vitamina C, kot ga vsebuje pomaranča. 

Camu camu je tudi odličen vir beta karotena, kalija, kalcija, železa, fosforja ter številnih snovi, ki so širokega terapevtskega učinka. 

Ker camu camu vsebuje 30-60krat več vitamina C od pomaranče, ga zares lahko imenujemo z novim vitaminskim zveznikom, ki, v svetu sadja, vsebuje največ vitamina C.

Količine, ki jih vnašamo v telo se danes hitrejše porabijo zaradi veliko onesnaženosti in vsakodnevnega stresa. Priporočeni dnevni odmerek Vitamina C za odraslega človeka znaša  90mg, za ženske pa 75 mg. 

Za preprečevanje bolezni je potrebno 1000mg. Simptomi, ki bi lahko kazali na pomanjkanje vitamina C v telesu, so krvavenje ali otekle dlesni, bolečine v kosteh in mišicah, suha koža, utrujenost, razdražljivost in nagnjenost k okužbam.

Camu camu v prahu - uporaba

Camu camu se priporoča za krepitev imunskega sistema, izboljšanje absorpcije železa, preprečevanje in lajšanje motenj, kot sta gripa in prehlad, ter za pomoč pri odpravljanju vseh virusnih okužb (vključno s herpesom). Herpes na ustnicah izgine samo v 1 dnevu, genitalni herpes pa v 2 dneh, medtem ko mononukleoza izgine v 2 tednih. 

Camu camu lahko uživate preventivno, za preprečevanje herpesa ali katere koli druge okužbe!

1 žličko praha na dan vmešajte v sok ali smoothie, in pri bolj zapletenih težavah lahko povečate odmerek. 

Ni vam ga je treba dati le v smoothie, saj imamo recept za odlično torto iz camu camu rastline: 

camu camu prah

Za dodatne zdrave recepte in nasvete, se prijavite na naš Novičnik! 

Zanima vas lahko tudi...

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.