Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Superhrana Ashwagandha pomlajuje telo in premaga stres

Ashwagandha pomlajuje telo in premaga stres

Hit v svetu superhrane

Ena najmočnejših rastlin za okrevanje ki se uporablja že veliko let.

Ashwagandha je ena najmočnejših rastlin za okrepitev, in se uporablja že veliko let. Ashwagandha je najbolj znana po močnem delovanju, ki pomaga da se možgani in telo boljše prilagodijo stresnim situacijam. 

Hrani živce in izboljša živčni sistem tako da ohranja mirnost med stresnimi situacijami. Tradicionalno se uporablja za pospešitev okrevanja po bolezni. Tudi je dobra za ljudi, ki se ukvarjajo s fizičnim delom, tako da pomaga telesu da se prilagodi fizičnem stresu. Ona deluje kot močen tonik za vitalnost in starost. 

ashwagandha u kapsulama

Ashwagandha - krepi imuniteto in poveča odpornost telesa pred infekcijami.

Imunospodbujevalne lastnosti ashwagandhe so bile potrjene v kliničnih preskušanjih.

Zlasti je primerna za starejše osebe. Ščiti telo pred virusi, bakterijami in paraziti. Ajurvedski zdravniki v Indiji uporabljajo Ashwagandho za preprečenje in zdravljenje raka. Njene protirakave lastnosti potrjujejo najnovejše klinična preskušanja. 

Odkrito je, da so nekatere spojine, ki jo vsebuje ashwagandha, močni antioksidanti. Ashwagandha se uspešno bojuje proti prostim radikalom in upočasnjuje proces staranja telesa. 

Ashwagandha je pravzaprav adaptogen - naravna snov, ki ima sposobnost zmanjšati učinek stresa na telo.

Več raziskav kažejo da pri ljudeh, ki trpijo za kroničnem duševnim stresom 300mg Ashwagandhe na dan znatno zmanjša raven stresa in anksioznosti. Poseben učinek kaže prav pri socialni anksioznosti,  za katero danes pogosto trpijo mladi ljudi.

Katere vse prednosti ima Ashwagandha?

  • širokega spektra učinka
  • zelo dobra za kožo in možgane
  • antioksidant
  • glavno živilo za pomlajevanje
  • proti revmatična
  • neverjetno dobra za imunski sistem
  • deluje odlično na srce
  • je afrodizijak

Ko bi ashwagandha (ašvaganda) imela še več črk v svojem imenu, bi se za vsako črko našla ena pozitivna lastnost.. Gre za eno najbolj znanih ayurvedskih živil, ki velja za pomlajevalko telesa. 

V Indiji se že tisoč let uporablja kot afrodizijak, adaptogen in kot živil za pomlajevanje. Razen tega, jo indijski zdravniki uporabljajo za zdravljenje. Vsebuje protivnetne lastnosti, tako da je odlična rešitev za revmatične bolezni, po ayurvedi pa se priporoča tudi za blagodejnost prebavil, kože, možganov, živčnega, srčno-žilnega in dihalnega sistema.

Pokazala se odlična za normaliziranje hormonov. Ravnotežje hormonov je bistveno za zdravje, ašvaganda je pa pri tem odlična. Prav zaradi tega, lajša tudi simptome menopavze. Ekcemi, luskavica, brazgotine? Ašvaganda je rešitev tudi za te težave. 

Poleg peroralne uporabe, se lahko Ashwagandha uporablja tudi lokalno. Iz ašvagande v prahu z dodatkom vode lahko naredite mešanico, ki jo nanesete neposredno na boleče mesto. Ašvagando tradicionalno uporabljamo v obliki prahu, ki ga pridobivamo z mletjem in presejanjem korenin rastline in ravno v tej obliki jo hranimo na policah Tovarne zdrave hrane.

Zelo ju je lahko vklopiti v vsakdanjo prehrano!

Najpogosteje se najde v obliki kapsul, vendar je s prahom nekoliko bolj preprosto, saj ga lahko dodate v smoothie ali podoben napitek. 

Priporočeni odmerek od 600 do 1000 mg dvakrat na dan, oziroma  2 žlički na dan, in za ljudi, ki trpijo za nespečnostjo ali tesnobo, je priporočljiva ashwagandha v prahu, ki se vmeša v skodelico vročega mleka pred spanjem. Pomembno je opomniti da se ashwagandha ne priporoča nosečnicam. 

Za še več zdravih nasvetov in receptov, se prijavite na naš novičnik

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.