Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Superhrana Kakav nibs ali zdrobljena kakaova zrna - najbolj zdravi oblik čokolade

Kakav nibs ali zdrobljena kakaova zrna - najbolj zdravi oblik čokolade

Zdrobljena kakavova zrna so odlično živilo, ki je pridobljeno z luščenjem in drobljenjem kakavovih zrn

Zdrobljena kakavova zrna so pridobljena z luščenjem in drobljenim celotnih kakavovih zrni, izjemno so okusne in preproste za uporabo!

Kakavova zrna so vrste creole in potekajo iz Peruja.  Vrst creole se še imenuje tudi "kraljica kakava", ker so ta zrna najbolj kakovostna. So starodavna in naravna vrsta okusnih in aromatičnih zrn, ki so redka in zelo draga ter jih iščejo, ker so kompleksnega okusa in arome. Le majhni delež svetovne proizvodnje kakava je iz kakakove creole, ker so zrna občutljiva in rastejo v majhnih količinah. 

V kakavovih zrnih so najdene bistvene prehranske vrednosti v več kot 300 hranilno vrednih sestavin. Vsebujejo naravne sestavine, kot so serotonin (antistres), triptofan (antideprsiv), anandamid in dopamin. 

kakavova zrna

Zdravstvene koristi kakava

Kakav je znan kot eden najbolj komplesne jedi, je visoke vsebnosti kalija, kalcija, natrija in antioksidantov. Vsebuje dvakrat več antioksidantov, kot ga ima rdeče vino, in trikrat več od zelenega čaja. Antioksidanti so snovi, ki upočasnjujejo ali preprečujejo oksidacijo pomembnih celičnih komponent, s čimer se izboljšuje delovanje imunskega sistema, povečuje sposobnost telesa vtežkih in stresnih situacijah, posebej pa se lahko zmanjša tveganje za rakov, arteriosklerozo in drugih srčno-žilnih bolezni, Od vitaminov je najbolj zastopan vitamin C, ki deluje kot antioksidant. 

Žveplo, ki je tudi znano kot mineral lepote, krepi nohte in lase, čisti kožo, razstruplja jeter, spodbuja trebušno slinavko, je samo ena sestavina kakavovih zrn. Tukaj je tudi magnezij, ki pozitivno vpliva na delovanje srca, znižuje krvni tlak, spodbuja možgane, pomaga odstraniti strupene snovi iz telesa in lajša menstrualne krče. Kakav je tudi bogat s kalcijem, železom, cinkom, bakrom, natrijem in manganom.

Kakav vsebuje tudi pomembne aminokisline, izpostaviti velja triptofan in anandamid, ki sta v človeškem telesu bistvena za spodbujanje kemične reakcije, odgovorne za občutek zadovoljstva in sreče, kakav vsebuje tudi feniletilamin, ki povečuje koncentracijo in spomin.

Kakavova zrna - bogastvo okusov in naravnih arom

Človeška ljubezen do čokolade sega daleč v zgodovino. Uživanje jedi z zrni kakava lahko najdemo še pri Aztekom, zdrobljena kakavova zrna so znana še kot najbolj zdrava in naravna oblika čokolade.

Danes se uporablja tudi v receptih za sladice do presnega uživanja. Odlična čokoladna sladica, polna antioksidantov je pripravljena za izdelavo različnih okusnih sladic. Zdrobljena kakavova zrna se lahko kombinirajo v jedeh s sladkim ali suhim sadjem, orehi ali semeni, v kosmičih, jogurtu, frapejih, sadnih kupih in podobno. 

Zdrobljena kakavova zrna so plod kakavovca (Theobroma cacao), katerega ločimo več sort, Nutrigold kakavova zrna pa izhajajo iz sorte Criollo, najkakovostnejše sorte, ki velja za "kraljico kakava". Po obiranju kakavova zrna gredo skozi naravno fermentacijo in sušenje. Po sušenju se kakavova zrna pražijo. Ta postopek poudari bogati okus po čokoladi, ki ga vsi obožujemo. Očarljivo rahle, grenke čokoladne arome Nutrigold zdrobljenih kakavovih zrn bo obogatil vaše pudinge, tote, vročo čokolado in vsako sladico, ki si jo lahko predstavite!

Zato, dodajte Nutrigold zdrobljena kakavova zrna v svoje recepte ter kuhajte, pecite in uživajte v njegovih zapeljivih čokoladnih aromah. 

Pojdimo kuhat in peči in biti srečni in zdravi!

Za še več zdravih nasvetov in recepte, se prijavite na naš NOVIČNIK!

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.