Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Superhrana Sojino mleko - ali je zdravo in kako se uporablja?

Sojino mleko - ali je zdravo in kako se uporablja?

Sojino mleko ima odlično sestavo in je bogat z minerali.

Sojino mleko ima 30% manj kalorij iz polnomastnega kravjega mleka, maščob ima pa dvojno manj.

Mleko vsebuje 2 vrsti beljakovin - sirotko kazein, obe kompletni beljakovini, ki vsebujejo vse esencialne aminokisline v potrebnih razmerjih. Sirotka, ki poteka iz mleka, je beljakovina z najvišjo biološko vrednostjo. 

Izmed alternativnih, rastlinskih mleka, le sojino mleko ima delež beljakovin, podoben kravjemu mleku, medtem ko druga mleka bistveno zaostajajo v tem deležu. Prav zato smo se odločili, da sojin napitek bolj spoznate. 

nutrigold napitak od soje

Napitek iz soje - popolna izbira za osebe s prebavnimi motnjami!

Napitek iz soje je lahko prebavljiv, je bogat z beljakovinami, ogljikovimi hidrati in kakovostnimi maščobami ter je nizkega glikemičnega indeksa. Tako kot mandljevo mleko, je brez holesterola in laktoze. Je odlična izbira tudi za osebe, ki imajo težave s prebavo. 

Vsebuje izoflavone, rastlinske hormone, ki delujejo kot antioksidanti in imajo dober vpliv na naše zdravje, ščitijo zdravje prostate, kosti, srca in zmanjšajo tveganje za degenerativnimi boleznimi. Posebej se priporoča ženam v menopavzi, saj 2 kozarca sojinega mleka na dan lahko bistveno zmanjša težave, s katerimi se ženske soočajo med menopavzo. 

Sojino mleko ima 30% manj kalorij, kot ga ima polnomastno kravje mleko, maščob pa za pol manj, medtem ko holesterola sploh ni, ter so večinoma zastopane nenasičene maščobne kisline (esencialna in linolejska kislina). 

Mleko iz soje - posebej je primerno za vegane in vegetarijance!

Sojin napitek je tako odlični nadomestek za mlečne izdelke živalskega izvora, v sebi vsebuje vse esencialne aminokisline, ki jih naše telo ne more samo proizvajati ter jih je treba vnašati v telo skozi hrano. 

Sojin napitek ima raznoliko sestavo, ki je bogata z minerali. Prisotni so kalij, železo, magnezij, kalcij (v manjših količinah, kot ga ima kravje). Tukaj so tudi fosfor, mangan, cink, selen, baker in silicij. Vsebuje vitamine B skupine, ki so zelo pomembni za normalno delovanje naše presnove. 

Tudi vitamin E, provitamin A H in K so pomembni dejavniki za dobro funkcijo imunskega sistema, vendar tudi za brezhibno delovanje srčno-žilnega sistema. Sojin napitek je odlična izbira za osebe, občutljive na laktozo in nagnjene k alergijam. 

Sojino mleko - uporaba

Sojino mleko se proizvaja le z namakanjem in drobljenjem zrna soje. To ni mleko v pravem smislu besede, saj ne vsebuje nobeno vrst živalskega mlka. Zaradi tega se v Tovarni Zdrave Hrane prodaja pod imenom Sojin napitek.

Sojin napitek lahko uporabite na enak način, kot je kravje mleko in je tudi podobne sestave. Lahko ga izkoristite za pripravljanje toplih in hladnih napitkov, smutijev, ovsenih in ječmenovih kaš ter vsega drugega žita za zajtrk.  Odlični je nadomestek za kravje mleko v skoraj vseh receptih, njegov blag okus pa se bo popolno podal različnim kombinacijam, bodisi ga uživate samostojno ali z dodatkom sadja v žitu, ali pa v kuhanju  in peki. Če se želite posladkati, vsekakor poskusite recept za tart iz limone z vegansko šaum kremo.

Prijavite se na Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane!  Ob prijavi na novičnik pridobite 10% popusta na prvo naročilo. 

Zanima vas lahko tudi...

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.