Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Superhrana Vse, kar niste vedeli o indijskih oreščkih!

Vse, kar niste vedeli o indijskih oreščkih!

Sadje se poljubno imenuje še indijsko jabolko.Je sladkega vonja in okusa in užitna je prav tako kot orešček, ki ga daje. 

Vsi članki
08. april 2024.

Potekajo iz Brazilije, indijski oreščki so semena v obliki ledvic ki kalijo na spodnjem delu sadeža tega sadnega dreva. Oreščki se nahajajo na sadežih, ki rastejo na majhnem, zimzelenem drevesu. Sadje se imenuje še indijsko jabolko. Je sladkega vonja in okusa, ter je užiten prav kako orešek, ki ga da. Čeprav je znan kot orešek, indijski oreščki so pravzaprav seme. Zaradi visokega nivoja mononenasičenih maščob in antioksidantov, ki vsebuje, ti oreščki imajo širok spekter prednosti za naše zdravje.  

Vse prednosti indijskega oreščka

Indijski oreh, bogat z bakrom in magnezijem ki, poleg kalcija, ima pomembno vlogo pri ohranjanju zdravje kosti. Poleg tega, magnezij in baker prispevajo pri ustvarjanju kolagena, esencialne snovi za zdravje kosti, kože in las. Indijski oreh je odlični vir antioksidantov. Antioksidanti so skupnost različnih naravnih spojin, ki v človeškem telesu imajo pomembno zaščitno vlogo, ki ščiti telo pred prostimi radikali. Prosti radikali so molekule, ki imajo nesparjen elektron in so zato izjemno reaktivne. Danes proste radikale povezujemo z nastankom bolezni krvožilnega sistema, sive mrene, raka, bolezni sklepov in številnih drugih zdravstvenih motenj.

Indijski oreščki vsebujejo veliko nenasičenih maščobnih kislin in oleinsko kislino (mononenasičene maščobe), ki ohranjajo dobro srčno žilno zdravje. Mononenasičene maščobe tudi dobro vplivajo na diabetike. Znižajo trigliceride pri diabetikih, s čimer jih ščitijo pred nadaljnjimi komplikacijami, ki jih lahko povzročita sladkor in holesterol. Ko se ti oreščki vključijo v prehrano, se znatno zniža tveganje za razvojem diabetesa tipa 2. 

Indijski oreščki za hujšanje

Indijski oreščki vsebujejo manj maščobe, kot drugi oreščki (zaradi česar so posebej primerni kot del diete za hujšanje). Dve tretjini maščob v indijskem oreščku so nenasičene maščobne kisline, 75% teh nenasičenih maščobnih kislin, znaša oleinska kislina (njo vsebuje tudi oljčno olje), ki je znana po svojem blagodejnem vplivu na zdravje srca.

Indijski oreščki - hranilna vrednost in kalorije

Čeprav je znan kot oreh, indijski oreh je pravzaprav seme. Zaradi visoke ravni mononenasičenih maščobnih kislin in antioksidantov, ki jih vsebuje, ta oreh vam daje širok spekter prednosti za naše zdravje.

Presni, neslani in nezačinjeni indijski oreščki imajo bistveno manj kalorij, kot ga imajo pečeni in slani indijski oreščki. Večji del maščobe iz indijskega oreščka so pravzaprav nenasičene maščobne kisline, ki so odlične za zdravje srca. Ne vsebujejo holesterol in imajo minimalno natrija in sladkorja. Eden presni indijski oreščič vsebuje okoli 8 kalorij. En odmerek presnega indijskega oreščka, oziroma okoli 100g, vsebuje okoli 533 kalorij, 30,16 g ogljikovih hidratov  47,77 g maščob in 3,3 g vlaknin.

 

 

Indijski oreščki - uporaba

Indijski oreščki se pogosto priporočajo za različne diete in so pogosto nepogrešljiv del programa za izgubo teže. V njih ima 0% holesterola. Ker dajo veliko količino energije in so polni dietnih vlaknin, bodo vas nasitili na dlje časa. 

Velika prednost je ta, da se lahko vključijo v različne jedi in kombinirajo z veliko živil. Lahko se uživajo celotni, praženi na soli, lahko se dodajajo v solate, delajo omake iz njih, namaze ter številne sladice in poslastice: 

Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane!  Ob prijavi na novičnik pridobite 10% popusta ob prvem naročilu. 

Najbolj zdrava živila imamo, vaša naročila z veseljem prejmemo.
Najboljše izdelke ta akcijski teden ponuja, zato da bo vaša košarica polna!

Oglej si akcijo, ki ti jo ponujamo ta teden!

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.