Kurkuma je s pravom čudež narave. sodi med najbolj zdrave začimbe na sveto in dokazano je, da ta drobni rumeni prah pomaga in v raznih situacijah postaja zdravilo. Kako preprosto kuhati z njo in kako iz vsake jedi zvleči tisto najboljše preberite v nadaljevanju.
Najbolj zdrava omaka po Ayurvedi

Priprava:
- 1 kozarec jogurta
- 2 žlici čičerikine moke
- Himalajska sol
- Kurkuma
Postopek:
- Čičerikino moko zmešajte v nekoliko vode (kot da delate tempuro) in to zmes skupaj z jogurtom in nekoliko vode od kuhanja (žito ali zelenjava) mešajte in kuhajte 15 minut.
- Vode od kuhanja na začetku dodajte nekoliko, da bi dobili gostost. Če je preveč gosto, dodajte še nekoliko. Na koncu posolite in dodajte kurkume.
To omako lahko prelijete po mesu/ribi/tofuju in sejtanu. Prav tako ga lahko uporabite kot omako na rižu, kuskusu in podobnim žitom, vendar na testenini.
Rumene polpete iz sladkega krompirja in kurkume

Potrebne sestavine:
- 1 sladki krompir
- 1 skodelica kuskusa
- 2 korenčki
- 1 jajce
- 1 žlička parmezana
- 1 strok česna
- Himalajska sol
- Žlička kurkume
Postopek:
- V vročo vodo dajte kuskus in nariban sladki krompir in korenček.
- Vse prekuhajte 10 minut ter ohladite in dodajte 1 jajce, kurkumo, sol, česen in parmezan.
- Oblikujte polpete, dajte jih na papir in pecite 180°C 20 minut.
Čips kot da bi bil zdravilo

Vse kar potrebujete za ta recept je:
Postopek:
- V skledo dajte kokosovo olje (stopite ga na 24 stopinj) in dodajte razne začimbe po želji ter kurkumo.
- Korenček narežite na tenke rezine in povaljajte v to zmes ter jih postrezite na pekač prej obložen s peki papirjem.
- Enakomerno razporejene korenčke dajte peč na 200°C 10-20 minut.

Za še več zdravih receptov n nasvetov se prijavite na naš Novičnik!