Uporabniška podpora
Prišel je čas kuhanega vina, vonja po cimetu, ki se širi po naših domovih, nageljnovih žbic in priprave različnih ingverjevih sladic. S tradicijo ni nič narobe, razen morda sladkanega kuhanega vina, ki ga pogosto pripravljamo iz mešanic in nekakovostnih sestavin.
Nageljnove žbice, ena glavnih začimb kuhanega vina, so zaradi svojih lastnosti pogosto zelo cenjene. Če vino začinite samo z njim in nekaj dobro izbranimi sestavinami, lahko ustvarite res posebno različico kuhanega vina.
Nageljnove žbice so namreč znane po svojih protimikrobnih lastnostih. V zmernih količinah lahko pomaga pri lajšanju napihnjenosti in krčev, znan pa je tudi po svojih antioksidativnih lastnostih. Uporabljali so ga skozi zgodovino, predvsem za lajšanje zobobola.
Pri pripravi kuhanega vina je ključnega pomena uporaba kakovostnih sestavin. Pred uporabo preverite nageljnove žbice. Dajte jih v kozarec vode in če lebdijo navpično, je to znak, da so odlične. Če lebdijo vodoravno ali se potopijo, je bolje, da jih ne uporabljate.
Ko najdete primeren strok, pripravite kuhano vino s skrbno izbranimi sestavinami. V 4 dcl rdečega vina dodamo 2 dcl vode. Kuhajte in dodajte žličko nageljnovih žbic, košček vanilije, tri janeževe pečke, noževo konico posušenega ingverja in med po želji. Na zdravje!
Prijavite se na naš brezplačni Novičnik in prvi izvedite vse novice o zdravem življenju s Tovarno Zdrave Hrane! Prijavite se in prejmite 10% popust na prvo naročilo.
Podprti načini plačila
Vse transakcije so zaščitene in potekajo prek varnih plačilnih sistemov. Na voljo so naslednje možnosti plačila: