Uporabniška podpora:
+385 1 5573 568
Uporabniška podpora
Ena najbolj znanih omak na svetu ima nešteto različic, ter tako tudi vegetarijansko različico. Tukaj je ena z veliko zdravih žita v glavni vlogi.
Ječmen, oves in ajda odlično zgostijo to omako, vsako živilo zase je zelo hranljivo in dobro. Ječmen ima veliko prehranskih vlaknin ter ga se priporoča vključiti v jedi. Ječmenova sluz, ki nastaja pri kuhanju oluščenega zrna je vredna . Oves pa kot del prehrane z nizko vsebnostjo maščobe, visoko vsebnostjo vlaknin in z redno telovadbo je lahko učinkovit v boju proti odvečnih kilogramov.
Čeprav se imenuje bolonjska omaka, pravzaprav ne poteka iz italijanske Bologne, kako se najpogosteje meni, temveč it območja Imola, ki je v bližini Bologne.
Razen tega, v Italiji ji niti ni ime bolognese, temveč ragu, in čeprav jo mi najpogosteje jemo s špageti, jo Italijani uživajo s tagliatellami, širokimi rezanci.
Okusna omaka iu ječmena, ovsa in ajde se lahko postreže s kakšnokoli testenino po vaši izbiri, tudi celo ob rižu dobro pride, ob kuskusu in podobnem. S to omako lahko polnite bučke ali jajčevce, ali pa jih lahko zapečete v pečici.
Postopek:
To zdravo bolonjsko omako postrezite s testeninami:
Ne pozabite pa vse potresti s parmezanom, po jedi pa naredite odmor in preberite naš Novičnik.
Zanima vas lahko tudi...
Si želiš 10% popusta?
Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane.
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.
Podprti načini plačila
V naši spletni trgovini lahko plačaš: