DomovReceptiDušen brokoli z arašidovo omako – okusen, hiter, super zdrav
Glavna jed

Dušen brokoli z arašidovo omako – okusen, hiter, super zdrav

Dušen brokoli z arašidovo omako – okusen, hiter, super zdrav
Vsi recepti
30. marec 2016.

Največ vitaminov ima presni brokoli in dušen brokoli. Z dušenjem brokoli ohrani večji del hranil. Toda ni priporočljivo kuhati brokoli v vodi, kajti s tem izgubi večino svojih vrednih sestavin. Dlje časa ga kuhate, manj bo vitamin ostalo ohranjeno, zato to zelenjavo pripravite sušeno, okus pa obogatite s pomočjo hranljive arašidove omake. 

Ko brokoli zdušite jo dajte v skledo mrzle vode, da bi se ustavilo kuhanje in ohranila barva, potem pa začnite pripravljati omako. 

Postopek: 

  1. Vodo od kuhanja, arašidovo maslo, sol in sojino omako zmešajte s stepeno metlico do gladke zmesi.
  2. Če nimate rada gosto omako, jo lahko razredčite z dodajanjem vode od kuhanja.

Če želite prilogo tej jedi, ob brokoliju in tej omaki lahko priložite tudi skuhano proso, riž ali testenine

Arašidovo maslo je odlično živilo, s katerem je lahko pripraviti številne recepte

Prijavite se na naš Novičnik in najdite še več odličnih in zdravih receptov.