DomovReceptiHrustljavi tempeh v začimbah - veganski prigrizek, poln beljakovin
Prigrizek - Slana jed

Hrustljavi tempeh v začimbah - veganski prigrizek, poln beljakovin

Hrustljavi tempeh v začimbah - veganski prigrizek, poln beljakovin
Vsi recepti
21. maj 2024.

Ste že slišali za tempeh, eden najboljših veganskih virov beljakovin? Gre ta izdelek iz kuhane soje ki se, v pocesu fermentacije, povezuje z belkasto bombažno žlahtno plesnijo (kultura Rhizopus oligosporus).

Tempeh je koristen ker so beljakovine, maščobe, ogljikovi hidrati že med fermentacijo razgrajeni na enostavnejše snovi. Je popolno beljakovinsko živilo, ki vsebuje vse esencialne aminokisline. Je brez holesterola, vir vlaknin in malo soli.

Vegani ga najpogosteje marinirajo v sojini omaki ter prepečejo na ponvi, mi pa vam prinašamo en rcecept, zaradi katerega boste zagotovo vzljubili to vegansko živilo, tudi če niste vegan.

Hrustljavi tempeh v začimbah - recept 

Postopek:

  1. Vse začimbe premešajte v eni skledi, tempeh sesekljajte na palčke debele mezinca. 
  2. Začimbami dodajte oljčno olje in dobro premešajte ter vključite tempeh in marinirajte najmanj 2 uri.  
  3. Pečico dajte segrevat na 180°C na peki papir pa dajte mariniran tempeh. Papir dajte na pekač in pecite 40 minut. Ta hrustljavi začimben obrok postrezite z osvežujočo prilogo iz kvinoje, amaranta in prosa.

Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane!  Ob prijavi pridobite 10% na prvo naročilo.