DomovReceptiJuha iz ohrovta in jabolka - najbolj zdrvao kosilo
Glavna jed

Juha iz ohrovta in jabolka - najbolj zdrvao kosilo

Juha iz ohrovta in jabolka - najbolj zdrvao kosilo
Vsi recepti
02. maj 2016.

Ohrovt vsebuje velike količine vitamina K, vitamin A in vitamin C, vsebuje tudi mangan, vlaknine, kalcij, kalij, železo, magnezij, omega 3 maščobe in to je vse. To je veliko hranljivih materialov v eni vrsti zelenjave! Še ena sijajna novica glede na ohrovt, je da je koristen bodisi da se uživa presni ali kuhan. Raziskave tudi kažejo da tudi kuhan ohrovt ima določene zdravstvene prednosti, ohrovt se pokazal bistveni pri zmanjšanju ravni holesterola, tudi celo več še se uživa kuhan. V kombinaciji z jabolko, najbolj zdravim sadjem, izdelajte super zdravo kosilo - gosto juho. Zdravje v žlivi! Ni drugega opisa za to juho. 

Juha iz ohrovta in jabolka - recept

Postopek: 

  1. Na suhi ponvi 2-3 minute prepecite orehe.
  2. Odstavite z ognja in pustite, da se ohladijo ter na ponev dajte čebulo, korenčke, kis in na koncu prelijte z zelenjavno jušno osnovo. 
  3. Ogenj zmanjšajte in kuhajte na zmernem ognju 10 minut z občasnim mešanjem. Potem dodajte ohrovt in kuhajte še 2-3 minute. Zmešajte vse v namiznem mešalniku in na kocu postrezite s čipsom iz jabolk. 

Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane!  Ob prijavi na novičnik pridobite 10% popusta na prvo naročilo.