DomovReceptiKislo zelje in čičerika sta popolna, vitaminska, zimska jed
Glavna jed

Kislo zelje in čičerika sta popolna, vitaminska, zimska jed

Kislo zelje in čičerika sta popolna, vitaminska, zimska jed
Vsi recepti
17. december 2015.

V naših krajih vedno ima tradicija kisanja zelja. Kislo zelje je naših prednikom bila ena glavnih zimskim živil in vir vitamina C ob zimskih mesecih, tako je ostalo pa tudi danes. 

Pogosto govorimo v živilih iz Azije, zlasti iz Indije in pogosto poskušamo kopirati njihove tradicionalne in zdrave recepte, če pa bi Indijci kaj morali prevzeti od nas, bi to bilo kisanje zelja. 

To zdravo živilo ima toliko koristi ter se odlično ujema s čičeriko, najbolj hranljivo stročnico in odličnim virom beljakovin za vegane in vegetarijance. 

Postopek: 

  1. Najprej čez noč namočite čičeriko, naslednji dan pa jo precedite in prelijte s čisto vodo ter kuhajte ločeno od vsega. 
  2. V drugi skledi prepražite čebulo na kokosovem olju ter dodajte nariban korenček, nakisano zelje in koruzo ter vse posujte z rdečo papriko. 
  3. Nenehno mešajte ter zalijte z vodo in kuhajte, dokler zelenjava ni popolnoma mehka. Čičeriko preverite in če je preveč kuhana, dodajte malo soli in kuhajte, dokler popolnoma ni mehka (prebodite z vilico). 
  4. Moko zmešajte v nekoliko vode in dajte v lonec z zeljem, da jo zgostite ter dodajte česen, sol, poper ter kuhano čičeriko. Kuhajte vse skupaj vsaj 10 minut. 

Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice iz življenja s Tovarno Zdrave Hrane!  Ob prijavi na novičnik, pridobite 10% popusta na prvo naročilo. 

Zanima vas lahko tudi...