Uporabniška podpora:
+385 1 5573 568
Uporabniška podpora
Koleraba spada k družini križnic, z okusom in teksturo pa spominja na brokoli ali zelje, vendar je nekoliko slajšega in bolj rahlega okusa. Predstavlja pravi zaklad vitamina C, saj ena skodelica skuhane kolerabe vsebuje 150% priporočenega dnevnega vnosa vitamin. Bogata je tudi s kalijem in vsebuje več kot 10% priporočenega odmerka vitamina E. Poleg tega, je energijski lahka zelenjava, ki v 100g svežega sadeža ima le 27 kalorij.
Koleraba je zelo učinkovita zelenjava za lajšanje edema, kandide ali virusnih okužb. Ker uravnava raven sladkorja, se priporoča pri hipoglikemiji in diabetesu. Rednim uživanjem kolerabe se lahko potencialno zmanjša tvega pred ledvičnimi kamni ter se tako zniža krvni tlak zaradi prisotnega kalija.
Kaj je odlično, je njen lahki način uporabe v kuhinji. Kolerabo lahko kuhate celotno okoli 30 minut ali sesekljano 10 minut, dokler ne omehča. Vendar bo enako okusna, če se pripravlja na pari, duši, ali se cvre ali peče v pečici. Zaradi velikega načina uporabe in možnosti, da absorbira okus drugih zelenjavnih živil, koleraba je odlična za pripravo vegetarijanskih jedi.
Prav zato jo naredite v obliki enolončnice ali svežo v kombinacij z nekatero solato, vendar jo je treba, predvsem, preizkusiti na zdrav "nezdrav" način - v obliki pomfrita.
Priprava:
Imamo še idej za zdrave krompirčke, kot je ta: HRUSTLJAV BUČNI POMFRI ZA NAJVEČJE PRIGRIZKOLJUBCE
Za dodatne zdrave recepte in nasvete, se prijavite na naš novičnik!
Si želiš 10% popusta?
Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane.
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.
Podprti načini plačila
V naši spletni trgovini lahko plačaš: