DomovReceptiOdpiramo sezono peke na žaru s tofujevimi ražnjiči!
Glavna jed

Odpiramo sezono peke na žaru s tofujevimi ražnjiči!

Odpiramo sezono peke na žaru s tofujevimi ražnjiči!
Vsi recepti
24. april 2023.


Mnogi mislijo, da so okusne jedi z žara rezervirana zgolj za ljubitelje mesa, vendar ustvarjalne veganske jedi vas lahko prepričajo prav v nasprotno! Če načrtujete to leto pozvati goste na druženje z mesom na žaru, jih lahko presenetite z okusnimi vege ražnjiči iz različne zelenjave s tofujom v glavni vlogi. 

Treba je, toda, omeniti, da mehki tofu ni dobra izbira za nabodala. Izberite čvrst tofu, ki je kompaktne teksture, ter ga obogatite z marinado. In tamarijem seveda!

Ker vsebuje tudi veliko vode, go pred mariniranjem pretlačimo, da odvečna voda izstopi.

Ti nizkokalorični vegetarijanski ražnjiči so popolni za tiste, ki so se odločili nagraditi svoje telo z lahkim in okusnim obrokom. 

Prižgite ogenj!

tofu ražnjići

Slastni tofu ražnjiči - recept

Seznam vseh sestavin se nahaja pri vrhu strani z desne strani, postopek priprave vas čaka pa v nadaljevanju. 

Priprava:

  1. Tofu precedite od odvečne vode in ga narežite na kocke. 
  2. Naredite marinado tako da premešate tamari omako, kis, sirup, sezamovo olje in oljčno olje ter dimljeno papriko. 
  3. Pustite tofu v marinadi vsaj 1 uro. 
  4. Zložite nabodala iz tofuja, papriko in čebulo ter jih pecite na žaru ali ponev za žar približno 10 minut. 

In? Kakšni so vtisi? Sporočite nam v komentar!

Ne izpustite prijavo na novi NOVIČNIK, saj je sočen kot te specialitete! 

Zanima vas lahko tudi...