Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
si
Dostava na: Hrvaška
Dostava na: Hrvaška
Spremeni državo dostave
0
V košarici (0)

Ups! Tvoja košarica je prazna?!

Brez skrbi, še ni prepozno za dodatne prihranke ali nakup tvojega najljubšega izdelka.

Predlagamo, da košarico začneš polniti z izdelki iz aktualne

     TEDENSKE AKCIJE     

DVOTEDENSKE AKCIJE

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave ti manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Recepti Slano in slastno Hrustljavi tofujevi pohančki: Slastni vege recepti za vse generacije
Glavna jed

Hrustljavi tofu pohančki: Slastni vege recepti za vse generacije

Vsi recepti
29. oktober 2024.

Njihov okus neustavljivo spominja na pohančke, ki smo jih vajeni jesti v različnih verigah hitre prehrane – zunaj so hrustljavi, znotraj pa popolnoma sočni! Slastni veganski pohančki s tofujem bodo navdušili še tako zahtevne brbončice, recept, ki vedno uspe, pa predstavljamo v nadaljevanju!

Vlogo mesa v teh zelenjavnih pohančkih igra tofu (sojin sir), ki je odličen vir beljakovin, zato je idealen nadomestek za meso za vse vegane in vegetarijance. Ima popoln aminokislinski profil, vsebuje malo ogljikovih hidratov in je dober vir kalcija, kalija in fosforja. Je zelo lahko prebavljiv, izkoristek beljakovin pa je več kot 60-odstoten.

Pohančke lahko pipravimo na nešteto kreativnih in okusnih načinov, zelenjavni pohančki pa so zagotovo eni najbolj kreativnih in okusnih! Zunaj so popolnoma hrustljavi, znotraj pa čudovito sočni.

Pomembni nasveti za pripravo vaganskih pohančkov

Preden se lotite kuhanja, imamo nekaj ključnih nasvetov za pripravo. Za začetek s pritiskom iztisnite iz tofuja vso odvečno vodo. Nato pripravite marinado, ki bo naredila teksturo tofuja še boljšo, vsak grižljaj pa popolno okusen in sočen. Pripravite okusno marinado iz tamari omake, vode, česna v prahu, dimljene paprike in jedilnega kvasa. Tofu lahko marinirate 30 minut ali pustite čez noč.

Mariniran tofu paniramo v mešanici jabolčnega kisa, pirine bele moke in mandljevega napitka, nato pa ga »povaljamo« v mešanici koruznih kosmičev, drobtin in jedilnega kvasa. Pripravljene tofujeve pohančke lahko popečete na malo olja ali pa v pečici, ogreti na 180 stopinj, približno dvajset minut.

Ne glede na način priprave vas bodo slastni in hrustljavi pohančki s tofujem navdušili s svojo teksturo in okusom. Lahko jih postrežete s pečenim krompirčkom in najljubšimi zdravimi omakami. Uživajte v hrustljavem in prehransko bogatem obroku s tofujevimi nuggetsi!

Vege recept za tofu pohančke

Priprava:

  1. Zmešajte vse sestavine za marinado. 
  2. Tofu narežite na kockice in ga marinirajte 30 minut ali čez noč. 
  3. Marinirani tofu povaljajte v moki, nato v mešanici za paniranje in na koncu v drobtinah. 
  4. Popecite nekaj minut na malo olja na vsaki strani ali v pečici pri 180 °C približno 20 minut. 

Še veliko zdravih in okusnih receptov vas čaka na brezplačnem Novičniku! S prijavo na novičnik pridobite 10% popusta na prvo naročilo!

Poskusite tudi naslednje recepte: 

Komentiraj in oceni recept

Tvoj e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na tvoj komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.