DomovReceptiOmleta s špinačo, mozzarello in gobami za bolj energični dan

Omleta s špinačo, mozzarello in gobami za bolj energični dan

Omleta s špinačo, mozzarello in gobami za bolj energični dan
Vsi recepti
13. april 2018.


Popolna omleta je kremasta in enakomerno skuhana znotraj, gladka in zlato rjava zunaj. Še ko bi vas mogla le pričakati na mizi. Okus ji je neverjetno dober in prava omleta je nasitna ne glede na to, ali je pripravljena za zajtrk, kosilo ali večerjo. In to vse dosežete v 90 sekundah. 

Omleta je lahko zelo hranljivi zajtrk z nešteto kombinacij, ki ga lahko prilagodite svojim željam in gastro okusom. 

S špinačo, gob in mozzarello bo nastala ena omleta, ki bo navdušila kako velike, tako tudi majhne. 

Priprava: 

  1. Stepite jajca, beljake, vodo in sol. 
  2. Na ponvi segrejte oljčno olje ter dodajte gobe, česen in dušite nekaj minut. 
  3. Dodajte tudi špinačo in potem ko je omehčalo, vzemite ven in na ponev dajte še zmes za omleto. 
  4. Ko dobite "palačinko" dodajte pol zmesi s špinačo in gobami ter pol mozzarelle. 
  5. Ko se mozzarella lahko začne topiti, z vilico zvijte omleto. 
  6. Z preostankom zmesi ponovite vse. 

Za še več zdravih in okusnih receptov, se prijavite na naš NOVIČNIK!