DomovReceptiPečene paprike polnjene s smetano iz indijskih oreščkov so tako okusne
Prigrizek - Sladka jed

Pečene paprike polnjene s smetano iz indijskih oreščkov so tako okusne

Pečene paprike polnjene s smetano iz indijskih oreščkov so tako okusne
Vsi recepti
27. junij 2018.

Vsaka hiša ima svoj recept za polnjenje paprik, vendar ne tudi za ta recept!

Polnjena paprika je danes že tradicionalna slovenska jed, čeprav se lahko najde tudi pri številnih naših sosedih. Z druge strani, tukaj je tudi dalmatinska različica nekoliko redkejše omake, vendar, kakršnekoli polnjene paprike delali, to bo osvojilo tako vegane kot največje mesojedce. 

Najboljše paprike za polnjenje so tanjše paprike, kot je babura. Seveda in rdeči rog bo v tem receptu zasijal v polnem sijaju! Še ko jim dodamo domačo smetano...

Vemo, cedijo se vam sline! Zato pojdimo pripravljat to okusno jed!

Postopek: 

  1. Indijske oreščke namočite preko noči ter jih zmeljite v namiznem mešalniku z limoninim sokom in ščepcem soli, dokler ne dobite gladke teksture. 
  2. Krompirje naribajte skupaj s čebulo ter dobro posolite in pustite stati 10 minut, dokler ne pustijo tekočino. 
  3. Izdolbite paprike in očistite znotraj. 
  4. Pečico dajte gret na 200°C, z rokami pa močno iztisnite tekočino iz čebule in krompirja. 
  5. Paprike polnite s pridobljeno vsebino, razporedite na pekač na peki papir in poškropite z oljčnim oljem. 
  6. Pecite 35-40 minut ter postrezite s smetano. 

Za več zdravih nasvetov in receptov, se prijavite na naš novičnik

Zanima vas lahko tudi...