DomovReceptiPekmez iz čebule - htit v današji prehrani

Pekmez iz čebule - htit v današji prehrani

Pekmez iz čebule - htit v današji prehrani
Vsi recepti
21. maj 2017.

Kombinacija sladkorja in čebula nam da odlični namaz - pekmez iz čebule. Čeprav zelenjava v sladkih kombinacijah zveni nenavadno, kuharji obožujejo kombinacije , kjer se združijo čebula, korenček, ali buča s sladkorjem. Sestavine za pekmez iz čebule so povsod na voljo zelo poceni. Postopek ni zapleten, Lahko se porabi takoj ali pa se da v stekleničko, kjer ostaja, dokler se ne porabi. Pekmez iz čebule se lahko pripravi poleti ali pozimi in v vsakem letnjem času. Čebulni pekmez se odlično poda k ečeni zelenjavi, odličen je tudi kot namaz v zdravih burgerjih. 

Pekmez iz čebule - recept

Postopek: 

  1. Kokosovo olje dajte na ponev na močen ogenj in dodajte čebulo in malo soli.
  2. Pražite dokler čebula na pozlati, potem dodajte rjavi sladkor ter mešajte, dokler se popolnoma ne stali.
  3. Dodajte vino in aceto ter vse skupaj zmešajte , začinite in odstavite z ognja. 

Ta slastni namaz se odlično kombinira s številnimi paštetami, mi pa vam predlagamo pašteto iz leče in orehov

Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in izvedite prvi vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane!  S prijavo na novičnik pridobite 10% popusta na prvo naročilo. 

Zanima vas lahko tudi...