DomovReceptiPikantna, aromatična juha iz amaranta
Glavna jed

Pikantna, aromatična juha iz amaranta

Pikantna, aromatična juha iz amaranta
Vsi recepti
18. april 2016.

Amarant - ime tega žita poteka iz grške besede nesmrten, kar dovolj reče o njeni snagi in vrednostih. Obiluje z beljakovinami in eno zrno amaranta vsebuje dvakrat več kalcija od mleka in trikrat več vlaknin, kot ga ima pšenica. 

Amarant ne vsebuje glutena in sodi v nizko alergene snovi, zaradi česa je odličen za dopolnilna živila dojenčkov, prav zaradi njegovih drobnih semen, ki ga zlahka naš dojenček prežveči. 

Ta juha iz amaranta nikakor ni za vašega dojenčka, vendar za vas ni boljšega obroka. Aromatična, pikantna juha vam bo morda nenavadna zaradi veliko sestavin, vendar je prav zaradi teh sestavin ta juha vse, kar vaše telo potrebuje. 

Priprava: 

  1. Ogrejte olje na ponvi in dodajte palčko cimeta. Dodajte list žajblja in česen v prahu ter dušite nekaj sekund. Dodajte osnovo zelenjavne juhe ter na obročke sesekljane korenčke. 
  2. Pustite da kuha 2-3 minut ter ugasnite ogenj in pustite da se ohladi. 
  3. Prestavite v namizni mešalnik, dajte ven palčko cimeta in vse zmešajte do goste juhe. To juho prestavite v lonec, dodajte sol in kuhani amarant in dobro zmešajte. 
  4. Vse kuhajte nekaj minut, dodajte kokosovo mleko in ugasnite ogenj. Postrezite toplo in okrasite s konopljinimi semeni. 

Juhe so najboljši način da zdrava hranila vnesete v svoje telo. Imate jih rada? Torej boste oboževali tudi te juhe: 

Za še več zdravih receptov in nasvetov, se prijavite na naš NOVIČNIK!