Uporabniška podpora:
+385 1 5573 568
Uporabniška podpora
Mesne kroglice, priljubljene meatballs se jejo skoraj po vsem svetu. Receptov ima res veliko, vendar vse mesne okroglice imajo nekaj skupnih točk. Ni pomembno če pripravljate klasične čufte, švedske mesne okroglice ali tretji tip okroglic, da bi bile okroglice popolne, je treba paziti na nekaj korakov v pripravljanju.
Okroglice so klasika, k se tradicionalno streže s špageti in paradižnikovo omako. Vendar se lahko je tudi na veliko drugih načinov - na primer v sendviču ali na pici.
Pojdimo jih najprej pripraviti. S pomočjo fižola in amaranta.
Amarant je relativno skrito žito z blagodejnimi učinki na zdravje. Dovolj je, da jo 20 minut kuhamo v vreli vodi ali pa popečemo v ponvi, kot pokovko. Tretja možnost je kombinacija cvrtja na olju in kuhanja približno 20 minut. Pri kuhanju naj bo razmerje med žitom in vodo 1:3.
Ni le značilnega videza, je tudi značilnih hranilnih lastnosti. Ne vsebuje glutena, je bogata z beljakovinami in kalcijem.
Skupaj s fižolom bo prav amarant postal vsebina vegetarijanskih meatballsa, v katere se bodo zaljubili tudi največji ljubitelji mesa...
Mesne okroglice morajo biti mehke in sočne, vendar ne preveč velike, prav toliko, da jih lahko razpolovite z vilico ter zaužijete v grižljajih.
Lahko jih postrežete kot prilogo, v solatah, ali s kakšno okusno omako. Preproste, zdrave in hitro pripravljene.
Preizkusite ta recept za mesne kroglice - brez mesa in s pomočjo njih boste zagotovo pozabili na klasične..
Priprava:
NOVIČNIK je tukaj... čaka na vas.
Zanima vas lahko tudi...
Si želiš 10% popusta?
Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane.
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.
Podprti načini plačila
V naši spletni trgovini lahko plačaš: