Kratka pavza za boljšo nakupovalno izkušnjo
V sredo 17. 9. med 9. in 14. uro spletna trgovina ne bo dostopna zaradi načrtovane tehnične nadgradnje. Veselimo se tvojega ponovnega obiska – čakajo te priljubljeni izdelki in še boljše nakupovanje!
DomovReceptiRecepti za kruhHlebčki z bučkami – popoln grižljaj za vsak dan
Prigrizek - Slana jed

Hlebčki z bučkami – popoln grižljaj za vsak dan

Hlebčki z bučkami
Vsi recepti
28. februar 2025.

Je kaj boljšega od sočnih bučk, ki se odlično zlijejo v kateri koli recept?

Hlebčki z bučkami so okusen prigrizek, ki v vsak grižljaj vnese svežino zelenjave. Bučke dajo mehko teksturo in se odlično ujemajo z mehkim testom in ustvarjajo hlebčke, ki so lahki in hkrati polnega okusa. Ta preprost, a okusen recept je idealen za vse, ki želite uživati ​​v zdravih zelenjavnih dobrotah, bodisi kot priloga k glavni jedi ali kot samostojen užitek.

Zaradi blage sladkosti bučk in bogastva začimb v testu so hlebčki popolni za vse priložnosti – od družinskih srečanj do uživanja s prijatelji. S hrustljavo skorjico ter mehko in sočno notranjostjo so pravo presenečenje.

Z omako ali preprosto kot priloga so ti hlebčki prava senzacija!

Priprava

  1. Mleku dodajte limonin sok in pustite stati 10 minut.
  2. Naribane bučke posolite, pustite približno 10 minut, da spustijo vodo, nato pa jih kolikor lahko dobro odcedite.
  3. V skledi zmešamo moko, sol, pecilni prašek, česen v prahu in nariban sir.
  4. Dodamo hladno narezano maslo in delamo z rokami, dokler ne dobimo zmesi, ki je podobna drobtinam kot krhko testo.
  5. Dodamo bučke in mleko ter vse skupaj dobro premešamo.
  6. Z rokami oblikujte 12 kroglic, vsaka približno 65 g.
  7. Polagamo jih na pekač, obložen s papirjem za peko, namažemo z mlekom in pečemo približno 20 minut na 200°C.
  8. Pred zaužitjem naj se ohladijo.
Responsive YouTube Video Thumbnail


Za še več receptov, idej in izdelkov se naročite na naš Novičnik in prejmite 10% popust na prvo naročilo!

Naša kuharica vedno ima širok izbor jedi, vsak mesec nove recepte deli! 

Prelistaj kuharico