DomovReceptiRecepti za kruhPirini bagelsi s semeni za nedolgočasne zdrave sendviče

Pirini bagelsi s semeni za nedolgočasne zdrave sendviče

Pirini bagelsi s semeni za nedolgočasne zdrave sendviče
Vsi recepti
03. september 2020.

Če vašima najdražjima želite pripraviti zajtrk iz sanja, jim vsekakor specite bagels - okrogla peciva z luknjo v sredini. Razen po obliki, so bagelsi specifični ker se najprej kuhajo in potem pečejo. 

Peciva, ki so navdušila svet, so nastala v Poljski. Izvirno judovsko pecivo je hitro postalo priljubljeni ameriški zajtrk, in vse večjo priljubljenost v Evropi je vrnilo bagel nazaj na izvirni kontinent. In dobro da je, saj nas s pirino moko in veliko semen navduši vsakikrat. 

V tem se pecivu uživa za zajtrk ter se popolnoma podaju sirnem namazu. 

Seveda se bo sočno pecivo popolno ujemalo i z: 

Zaradi svoje oblike, bodo bagels peciva odlična izbira za raznobarvne sendviče s sezonsko zelenjavo. Zaradi česa so posebni so različne vrste posipa. Tako bo navadni bagel potresen z mešanico maka in sezama, lanom ter celo s čebulo in česnom v zrncu. 

Priprava: 

  1. Premešajte vse sestavine za testo, mešajte najmanj 10 minut. 
  2. Testo pokrijte v skledI ter pustite v pečici segreti na 50 stopinj da vzhaja 30-40 minut. 
  3. Testo prestavite, razdelite na 8 enakih delov. 
  4. Vsak del z rokami oblikujte v kroglo ter s prsti naredite luknjo v sredini. 
  5. Zavrite vodo v večjem loncu ter vsak bagels skuhajte 1 minuto z vsake strani. 
  6. Potem bagelse premažite z jajci (ali z mlekom), potresite s semeni in pecite 20-25 minut na 220 stopinj.

Ne pozabite na NOVIČNIK, kjer skrivamo še veliko odličnih zdravih receptov.