Uporabniška podpora
Azijski zdravi recepti brez glutena so vedno dobrodošli v naši kuhinji. Ta recept je tako preprost, da bo osvojil vsakogar.
Skrivnost recepta so riževi rezanci! Seveda s pisano zelenjavo.
Riževi rezanci so bolj krhki in nežni kot pšenične testenine. Pravzaprav jih je zaradi tega lažje pripraviti, a je treba biti tudi nekoliko bolj previden. Za začetek je najbolje, da rezance damo v globoko posodo, kjer jih lahko premešamo. Rezance nato prelijemo z vrelo vodo, da so popolnoma potopljeni.
Rezance vsake 2-3 minute malo premešamo. Ko so popolnoma mehki na vseh mestih, so pripravljeni. Običajno potrebujejo 10 minut namakanja v vodi.
Živilo, ki ga najpogosteje povezujemo s kitajsko kuhinjo, je rahlo hrustljavega okusa in se dobro ujema z različnimi omakami, predvsem tistimi z več tekočine.
Riževi rezanci imajo zelo malo kalorij, vsebujejo beljakovine in prehranske vlaknine, količina sladkorja pa je zanemarljiva. Pravtako imajo nizek delež ogljikovih hidratov in maščob. Vendar je treba upoštevati, da lahko način kuhanja poveča maščobo.
Kosilo iz voka bodo dodatno začinili okusi sojine omake, dobri rezanci pa bodo odlično zaokrožili celotno jed.
Priprava:
Obožujete testenine? Imamo še nekaj zdravih receptov:
Za dodatne zdrave recepte in nasvete, se prijavite na naš novičnik.
Kako vam je všeč ta kitajska delikatesa? Sporočite nam.
Podprti načini plačila
Vse transakcije so zaščitene in potekajo prek varnih plačilnih sistemov. Na voljo so naslednje možnosti plačila: