DomovReceptiS hladno juho iz paradižnika in jogurta premagajte visoke temperature
Prigrizek - Slana jed

S hladno juho iz paradižnika in jogurta premagajte visoke temperature

S hladno juho iz paradižnika in jogurta premagajte visoke temperature
Vsi recepti
11. julij 2022.

Goste zelenjavne juhe so vedno dobra izbora za poletje ali kot predjed...precej če so hladne in če ne zahtevajo da ste za štedilnikom. 

Hladne zelenjavne juhe so odlične izbira za vroče poletne dneve. Razen tega, da je za njihovo pripravo treba vsaj nekaj minut in jih j ni treba kuhati, so hladne zelenjavne juhe neverjetno zdrave in okusne. Izbora zelenjave je pestra: bučke, paradižniki, sveže kumare tudi celo sadje, in v tem receptu naj je priljubljeni jogurt. 

Poleti smo pogosto aktivni in smo več zunaj. Ker telo potrebuje več tekočine in hlajenje, je pred nami dodatni izziv: kako zagotoviti dovolj tekočine in hranil, a hkrati ohraniti uravnovešeno prebavo? Eden odgovorov je presna hrana. Zaradi vročine in hitrejše pokvarljivosti hrana mora biti čim preprostejša  in nas je treba hladiti, in ne segreti. Zato je uporaba sadja in zelenjave ter presne hrane zaželena v vročem poletnem času, zato razen te okusne juhe poskusite tudi te presne poslastice: 

In zdaj se pripravite za kremasti čudež! 

Priprava: 

  1. V skledo dajte jogurt, paradižnikov sok ter popestrite s soljo in poprom. 
  2. Dobro zmešajte sestavine, pokrijte juho in dajte v hladilnik, da stoji 45 minut. 
  3. Za ta čas sesekljajte zelenjavo, papriko na kockice in spomladansko čebulo na tenke rezine ter paradižnik (poskusite olupiti) na osmine. 
  4. V krožnik dajte ohlajeno juho, potresite s kockicami paradižnika in paprike, čebulnimi obročki in na koncu  dodajte nekaj kapljic oljčnega olja. 

In? Kašni so vtisi? Je zelo okusno, a ne? 

Pišite nam v komentarje in ne pozabite na različne ugodnosti ko se prijavite na naš NOVIČNIK!