Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Recepti Slana pita iz prosa in sladkega krompirja
Glavna jed

Slana pita iz prosa in sladkega krompirja

Vsi recepti
20. maj 2016.


Manj kot 250 kalorij po enem kosu (kos ima okoli 240 g). Ja , to je v številkah ta okusna veganska slana pita, ki boste danes spoznali.  

Prosto je izjemno dobro žito. Vsebuje celo 15% beljakovin, zaradi česa je vrhunsko živilo za vegetarijance, poleg tega je bogato z vlakninami, vitamini B - kompleksa, vključno z niacinom, tiaminom in riboflavinom. Proso je tudi odličen vir mineralov, saj v njem ima železa, magnezija, mangana, fosforja in kalija. 

Z druge strani, tukaj je tudi sladki krompir, ki vsebuje veliko ogljikovih hidratov, vitaminov in mineralov, in veliko količino vitamina A - zato a ne izpustite ko kuhate in načrtujete obroke. 

Ko se 2 zdravi živili združita, nastane veganska pita, ki ni samo hranilno dobra, temveč je dobrega okusa in videza tudi. 

Priprava: 

  1. Proso, česen in zelenjavno jušno osnovo dajte v lonec, kuhajte dokler ne zavri, potem zmanjšajte ogenj in kuhajte še 10 minut. 
  2. Dodajte korenček in kuhajte še 5 minut, potem dodajte papriko in jabolko ter kuhajte še 5 minut, in sicer dokler proso ni popolnoma mehko in kremasto. Umaknite iz ognja ter dodajte sol, poper in kumino ter celotno zmes dajte v keramični pekač. 
  3. Dva sladka krompirja specite in dajte v pečico (30 minut cca) ter vzemite ven, olupite mu skorjo in naredite pire iz njega. Pire dajte na zmes, ki je v pekaču. Pustite da se stisne in postrezite toplo. Režite kot musako ali lazanje. 

Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane!  S prijavo na novičnik pridobite 10% popusta na prvo naročilo. 

Zanima vas lahko tudi...

Komentiraj in oceni recept

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.