DomovReceptiSlano in slastnoBučke s parmezanom - prigrizek za kateri koli del dneva
Prigrizek - Slana jed

Bučke s parmezanom - prigrizek za kateri koli del dneva

Bučke s parmezanom - prigrizek za kateri koli del dneva
Vsi recepti
23. april 2019.

Sveže bučke so popolna poletna zelenjava, ki se lahko pripravi na številne načine. Ta recept s parmezanom iz pečice se hitro pripravlja in še hitrejše je. 

Bučke obožujemo v vsemi različicami!

Ta recept zares sodi med najbolj enostavne recepte, z raztopljenim parmezanom in pečenimi bučkami nikakor se ne boste zmotili. 

Bučke imajo malo kalorij in veliko hranil. To je odlično živilo za hujšanje, saj bo napolnilo vaš želodec in ga nasitil. 

So odličen vir vitaminov B in C, mangana in kalija, dokler so rumene bučke bogate z beta karotenom. Večina teh vrednih snovi se nahaja v lupini, zato ne olupljajte mlade sadeže. 

Bučke so priljubljeno živilo po vsem svetu. V Italiji se uporablja za pripravo kruha, v Mexico za qesadille, v Franciji ratatoullie in v Turčiji za palačinke, v Bolgariji pa jih ocvrte postrežejo z jogurtom. 

Seznam je dolg in vrste jedi, ki jih lahko naredite z bučkami, je nešteto.

Pri nas se večinoma bučke pripravljajo ocvrte, v omakah, juhah, polnjene ali premešane z drugo zelenjavo ali svežim sirom v slanim piškotom. 

Pečene in s parmezanom so bučke prava poslastica. Ta recept vsak lahko naredi, saj vse kar potrebujete je sesekljati bučke (kraljice poletja) in po njih premešati začimbe s parmezanom. 

Priprava: 

  1. Pečico segrejte na 180 stopinj ter pripravite pekač s peki papirjem
  2. V skledi premešajte parmezan, začimbe in olje in bučke sesekljajte na palčke ali četrtine. 
  3. Dajte jim na pekač in potresite s kombinacijo začimb in parmezanom. 
  4. Pecite do zlate barve. 

Ko postane malo toplejše, bučke so vedno v naših kuhinjah, sladke, slane, kratko kuhane, naribane ali ocvrte, enostavno jih imamo rad v vsemi oblikami. 

Za dodatne zdrave recepte in nasvete, se prijavite na naš NOVIČNIK!