DomovReceptiSlano in slastnoCalentita - kulinarična igra s čieriko še nikoli ni bila tako okusna

Calentita - kulinarična igra s čieriko še nikoli ni bila tako okusna

Calentita - kulinarična igra s čieriko še nikoli ni bila tako okusna
Vsi recepti
20. november 2018.


Ne marate mesa in želite poskusiti nekoliko drugačni recept? Okusni in topli narastek iz čičerikine moke je potem prava rešitev za vas. Ta hitra jed je enako okusna in topla in hladna, lahko ga postrežete z najljubšo sezonsko soltao ali z osvežilnim jogurtom. 

Kakor koli, je odlična priloga k vsakem vašem kosilu, vendar tudi genialen prigrizek za vzeti ga s sabo na pot ali v službo. 

Pomembno je da veste, če calentita ni dovolj pečena, bo tekoča, in če je preveč pečena bo trdna. Zato bi bilo idealno ko bi spodnji del bil trdi in zgornji lahko kremasti in mehki. 

Calentita - recept

Postopek: 

  1. Pekač (razmerja 20x30cm) premažite z oljčnim oljem, pečico dajte gret na 150°C in pekač dajte potem v segreto pečico. 
  2. V skledi zmešajte čičerikino moko, vodo, sol, poper ter dobro zmešajte da ne bo grudic. 
  3. Iz pečice vzemite topli pekač in rahlo naoljite zmes z moko ter jo dajte nazaj v pečico za 40 minut z ventilatorjem ali za 60 minut brez ventilatorja. 
  4. Ko je zgornja stran bledo rjave barve, je narastek pečen. 
  5. Vzemite ven iz pečice in ohladite preden postrežete. 

Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane!  S prijavo na novičnik pridobite 10% popusta na prvo naročilo. 

Zanima vas lahko tudi...