DomovReceptiSlano in slastnoFritata za okusnejša jutra - brez jajc

Fritata za okusnejša jutra - brez jajc

Fritata za okusnejša jutra - brez jajc
Vsi recepti
02. december 2018.

Morda ste že brali in preizkusili recept za omleto ali fritato, ki je brez jajc. Večinoma se pripravlja iz tofuja, veganskega nadomestka za sir. 

Vendar v tem receptu pozabite na tofu. Namreč, tu potrebujete eno stročnico, oziroma njeno moko. 

Fritata je italijanska jed, ki je tovrstna omleta. V originalu se pripravlja z veliko jajc, zmešanih z moko iz z dodatkom zelenjave. Vendar je ta različica brez jajc, ne cvre se in je popolno okusna...zaradi čičerikine moke.

Čičerikina moka bo dala odlično teksturo za pripravo palačink brez jajc ali kot nadomestek za jajca v "veganski omleti". Prepričajte se vato s tem receptom!

Priprava: 

  1. Šparglje narežite in jih odrežite trde konce ter skuhajte na pari, v veliki ponvi segrejte žlic oljčnega olja ter na njem prepražite por sesekljan na koščke. 
  2. Sesekljajte šparglje na majhne koščke ter jim dodajte por. 
  3. V eni skledi zmešajte jogurt iz soje in smetane ter vmešajte škrob in čičerikino moko. 
  4. Dodajte kurkumo, kvas in sodo ter zmešane šparglje in por. 
  5. V ponvi, na srednjem ognju segrejte 2 žlici olja ter dodajte zmes in pokrijte ter pecite 3-4 minut. 
  6. Obrnite jo ter pecite še 3-4 minut z druge strani, pokrito tudi. 
  7. Pustite da se malo ohladi ter narežite in jo postrezite. 

Za še več zdravih receptov, se prijavite na naš novičnik