DomovReceptiSlano in slastnoPripravite barviti krožnik s kuskusom, pečenimi šparglji in redkvicami!
Glavna jed

Pripravite barviti krožnik s kuskusom, pečenimi šparglji in redkvicami!

Pripravite barviti krožnik s kuskusom, pečenimi šparglji in redkvicami!
Vsi recepti
30. april 2024.

Kuskus s pečenimi šparglji in redkvicami je preprosta jed, ki bo vas navdušila s svojo svežino in pestrostjo okusov. Ta kombinacija nežnega kuskusa, aromatičnih pečenih špargljev in osvežilnih redkvic pa ustvarja presenetljivo okusno in uravnoteženo poslastico.

Vsaki grižljaj te jedi prinaša kombinacijo bogastva tekstu in aromatičnih not ter je tako idealna izbira za lahki, in zadovoljujoči obrok. 

Kuskus je lahki, se hitro pripravlja in je nevtralnega okusa, zaradi česa je odličen spremljevalec različnih vrst jedi. Je bogat z ogljikovimi hidrati in vlakninami ter vam zagotavlja občutek sitosti. Šparglji so že dobro znani v kulinaričnem svetu kot odličen vir vitaminov in mineralov, medtem ko so redkvice odličen vir vitamina C, kalija in vlaknin.

Ta jed ne le da vas bo osvojila s svojo preprosto pripravo, temveč bo vas tudi navdušila s svojimi okusi. Izkoristite sveže sestavine in pripravite okusno in hranilno bogato kosilo, ki bo zadovoljilo vaše brbončice in duh!

Postopek: 

  1. Šparglje in redkvice začinite s soljo, poprom, oljčnim oljem in pecite v pečici pri 180°C 30 minut, dokler se ne zmehča.
  2. Kuskus pripravite po navodilih na embalaži.
  3. Solatni preliv pripravite tako, da vse sestavine s paličnim mešalnikom zmešate do gladke teksture. 
  4. Postrezite pečeno zelenjavo na kuskusu in prelijte s solatnim prelivom. 

Za odlične recepte in zdrave nasvete se naročite na naš brezplačni Novičnik!

Prenesi kuharico brezplačno!