DomovReceptiSlano in slastnoPripravite se na pohvale – rižota z gobami in porom je jed, ki si jo zapomnite!
Glavna jed

Pripravite se na pohvale – rižota z gobami in porom je jed, ki si jo zapomnite!

Rižota z gobami in porom
Vsi recepti
30. november 2024.

Ko navaden riž postane prava gurmanska poslastica, veste, da ste zakorakali v svet rižot! Rižota z gobami in porom je zgodba o popolni kombinaciji kremaste teksture, bogatih arom in vonjav.

V glavni vlogi so različne gobe, ki s porom ustvarijo edinstveno harmonijo okusov. Oljčno olje z dodatkom masla podari popolno ravnovesje maščobe in dišave, belo vino in zelenjavna juha pa dodata edinstveno noto, ki vse povzdigne na višjo raven. Miso pasta v tem receptu ni samo zaradi svojega eksotičnega okusa – njena globoka, slano-sladka aroma naredi vsak grižljaj bogat in nepozaben.

Popolna za posebne priložnosti, a dovolj preprosta za vsakodnevno večerjo! Odlično tekne ob kozarcu vina ali sveži solati za popoln gastronomski užitek.

Recept za rižoto z gobami in porom

Priprava:

  1. Zmehčano maslo in miso pasto pretlačite z vilicami, odstavite.
  2. Na malo oljčnega olja pražite gobe približno 10 minut, dokler gobe ne spustijo vode.
  3. Nato dodajte sol in česen, kuhajte še 5 minut.
  4. Dodajte masleno pasto, da se stopi, in jo nato odstranite iz ponve.
  5. Na isti ponvi dodajte še malo oljčnega olja, nasekljan por in česen ter dušite 5-8 minut.
  6. Na koncu dodajte riž, zalijte z vinom in kuhajte, da alkohol izhlapi.
  7. Ob stalnem mešanju občasno zalivajte z vročo jušno osnovo, dokler riž ni kuhan, približno 20 minut.
  8. Proti koncu kuhanja vmešajte še gobe in začinite.
  9. Po želji dodajte še malo masla in parmezana.

Rižoto od gljiva i poriluka

Ne pozabite se brezplačno prijaviti na Novičnik. Pri prvem naročilu prejmete 10% popust!

Kuharico vsi imajo radi, v njej so recepti najbolj zdravi! 

Prelistajte kuharico