Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Recepti Slano in slastno Slani mafini s svežim sirom: Zdravi recept za vsako priložnost
Prigrizek - Slana jed

Slani mafini s svežim sirom: Zdravi recept za vsako priložnost

Vsi recepti
08. februar 2023.


Slani mafini s sirom so preprost in hiter zdrav prigrizek, v katerem bodo uživale vse generacije, mi pa vam prinašamo preprost recept, ki vedno uspe!

Ko gre za zajtrk , imamo eno pravo (in zelo zdravo) poslastico za vas! Za pripravo naših zdravih in slastnih mafinov, ne morate biti posebno vešči kuhinji. Priprava je zares preprosta in ne bo vam vzela veliko časa, vse kar potrebujete je zmešati zdrave in okusne sestavine v eni skledi, pripraviti modelčke za mafine in pričakati, da se spečejo!

Vemo, ta zadnji del je morda tudi najtežji - pričakati da okusni, zdravi in dišeči mafini s sirom pridejo iz pečice do kuhinjske mize, Vendar se čakanja, splača, to vam zagotavljamo! 

Slani mafini iz zdravih sestavin

Mafini, so odlični prigrizek za vsako priložnost! Vse sestavine, ki smo jih uporabili za izdelavo slanih mafinov, so hranljivi in zdravi. Pšenično belo moko smo nadomestili z odlično Nutrigold pirino moko, koruzno moko in polento. Izmed začimb smo uporabili sol in poper, glavni zvezdnik pa je pusti sir. Če vam ta ni pri roki, lahko uporabite sveži sir po lastni izbiri. 

Pusti sir  je zaslužen za neustavljiv okus in posebno sočnost tih mafinov, ki bo v zaprti skledi ostal sočen in okusen celo nekaj dni. 

Ni le okusen, pusti sir je hranilno vredno živilo, ki ga imajo rada športniki in rekreativni športniki. Primeren je za osebe, ki držijo dieti, ker vsebuje manjši odstotek mlečnih maščob, poleg tega vsebujejo probiotičke bakterije, ki blagodejno vplivajo na zdravje. Poleg sira, ne pozabite v zmes za mafine dodati ovseni napitek, jogurt, oljčno olje in, seveda, pest mlade špinače. 

Mafini s svežim sirom - recept za vrhunski užitek

Slani mafini so praktičen, okusen in nasiten prigrizek, ki ga lahko vzamete s sabo v službo, ga postrežete kot okusni zajtrk ali malico, ter so odlična možnost za domače prgrizke, ko vam nenapovedano pridejo gostje.

Priprava: 

  1. Posebej zmešajte suhe ter mokre sestavine in združite s stepeno metlico. 
  2. Napolnite modelčke za mafine in pecite 18 minut na 170 °C.
  3. Po želji pred krajem peke povrhu potresite z naribanim mocarela sirom. 

Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja v Tovarni Zdrave Hrane!  S prijavo na novičnik pridobite 10% popusta na prvo naročilo. 

Preizkusite tudi naslednje recepte: 

Dober tek! 

Komentiraj in oceni recept

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.