DomovReceptiSlano in slastnoStročji fižol v tempuri - najbolj zdrava večerja, ki jo lahko postrežemo

Stročji fižol v tempuri - najbolj zdrava večerja, ki jo lahko postrežemo

Stročji fižol v tempuri - najbolj zdrava večerja, ki jo lahko postrežemo
Vsi recepti
17. september 2018.


Pri pripravljanju te klasične japonske jedi, v puhasto testo za tempuro potapljamo škampe, zelenjavo , ribo in potem jih pražimo na vročem olju. 

Čeprav ta recept ima poreklo iz azijske kuhinje,ga pripravite z enim priljubljenih domačih stročnic - s stročjim fižolom. 100 g svežih stročjih fižolov vsebuje celo 90 g vode, preostanek pa so ogljikovi hidrati, beljakovine in vlaknine. Zaradi take sestave in malo kalorij, je pogosta sestavina redukcijskih diet. 

Stročji fižol v tempuri lahko postrežete kot predjed, prilogo ali prigrizek na žuru, Čeprav mnogim niso tako priljubljeni, stročji fižol bi se vsekakor moral najti na vaši mizi.

Postopek: 

  1. Stročji fižol očistite, operite, dobro osušite in potem odrežite konce. 
  2. Iz moke in vode pripravite zmes ter jo dajte v hladilnik na vsaj 30 minut. 
  3. V zmes namakajte stročji fižol in pražite v segretem olju pri temperaturi 170°C do 180°C. 
  4. Pražite nekaj kosov obenem da temperatura ne bi padla. 
  5. Po 2 minutah vzemite stročji fižol ven iz lonca in dajte ga na papirnati prtiček. 

Najbolj bi bilo da stročji fižol postrežete s sojino omako ali domačo pripravljeno omako na osnovi jogurta.. 

Prijavite se na naš Novičnik in pridobite 10% popusta na prvo naročilo.. 

Zanima vas lahko tudi...