DomovReceptiSlano in slastnoTeriyaki jajčevec z rižem - sladko-pikantna japonska poslastica!
Glavna jed

Teriyaki jajčevec z rižem - sladko-pikantna japonska poslastica!

Teriyaki jajčevec z rižem - sladko-pikantna japonska poslastica!
Vsi recepti
04. julij 2024.

Pripravite se za neustavljiv, eksotičen obrok, ki bo oživel vašo kuhinjo - Teriyaki jajčevec z rižem. 

Glavni zvezdnik te jedi so sočni koščki jajčevca, namočeni s slastno Teriyaki marinado. Jajčevci postanejo neustavljivo hrustljavi zunaj in mehki in polni okusov znotraj. 

Marinada, ki vključuje tamari omako, jabolčni kis, rjavi sladkor in ingver v prahu, daje posebno noto sladkega in slanega, z rahlim pridihom ingverja in česna, ki vas bo navdušil že ob prvem grižljaju. Postrezite  ta aromatičen teriyaki jajčevec preko kuhanega basmati riža, ki popolnoma vpije vse arome in je tako jed popolna. 

Rezultat je jed, ki očara s svojo sladkasto in blago pikantno noto, idealno za vse ljubitelje azijske kuhinje. 

Pripravljeni za kuhanje? 

Recept za Teriyaki jajčevec z rižem

Postopek: 

  1. Riž skuhajte po navodilih na embalaži.
  2. Jajčevce narežite na manjše koščke.
  3. Vse sestavine za marinado premešajte s stepeno metlico ter dodajte jajčevec in pustite marinirati vsaj 30 minut. 
  4. Potem jajčevce prestavite na ponev, preostanek marinade shranite. 
  5. Pecite okoli 10 minut z nenehnim mešanjem. 
  6. Ko je jajčevec pečen, ga vzemite iz ponve in na ponev dodajte preostanek marinade. 
  7. Gustin raztopite v vodi in dodajte marinadi, kuhajte na zmernem ognju z mešanjem, dokler se vse ne zgosti. 
  8. Jajčevec postrezite z rižem, prelijte s pridobljeno omako in po želji posujte s semeni sezama in s spomladansko čebulo. 

Naročite se na naš Novičnik in pridobite 10% popusta ob prvem naročilu!

Prelistaj kuharico