DomovReceptiSlano in slastnoTestenine cacio e pepe preprosto pripraviš in odlično kosilo ustvariš
Glavna jed

Testenine cacio e pepe preprosto pripraviš in odlično kosilo ustvariš

Testenine cacio e pepe
Vsi recepti
13. maj 2025.

Cacio e Pepe je ena najpreprostejših in hkrati najbolj genialnih italijanskih jedi. Izvira iz Rima in ima svoje korenine v skromni, pastirski kuhinji. Ime dobesedno pomeni "sir in poper", kar popolnoma opiše njegovo bistvo - nekaj osnovnih sestavin ustvari kremasto in bogato testenino z neverjetnim okusom.

Te testenine temeljijo na kakovostnih sestavinah in natančni tehniki priprave, kjer iz škrobne vode pri kuhanju testenin nastane žametna omaka brez dodatka smetane.

Cacio e Pepe je popoln primer italijanske kuharske filozofije: preprostost, tradicija in največ okusa z najmanj sestavinami. Je idealna izbira za ljubitelje pristnih, rustikalnih jedi, ki poudarjajo čisto moč dobrega sira in popra.

Priprava

  1. Testenine skuhajte po navodilih na embalaži in prihranite nekaj vode pri kuhanju.
  2. Poper zmeljite v mlinčku ali možnarju in ga nato na kratko popražite na oljčnem olju.
  3. Dodajte odcejeno testenino in malo prihranjene vode od kuhanja ter dobro premešajte.
  4. Na koncu vmešajte še parmezan in vse skupaj dobro premešajte.
  5. Postrezite s sveže mletim poprom.

Cacio e pepe tjestenina

Za še več receptov, idej in izdelkov se naročite na naš Novičnik in prejmite 10% popust na prvo naročilo!!

Istočasno je preprosta in posebna, zato je ta kuharica v vsaki kuhinji obvezna!

Prelistaj kuharico