Meni
Uporabniška podpora: +385 1 5573 568
Kategorije izdelkov
Najbolj prodajano
7159 137 Psyllium prah – Ekološki 250g Nutrigold 35,00 kn Nutrigold Probiotiki, encimi in rastlinske vlaknine Kategorija Probiotiki, encimi in rastlinske vlaknine
Ekološko Ekološko
6761 048 Soda bikarbona – brez aluminija 500g Nutrigold 11,00 kn Nutrigold Začimbe Kategorija Začimbe
7901 383 Chia semena – 1000g Nutrigold 29,00 kn Nutrigold Semena Kategorija Semena
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Košarica je prazna. Dodajte željene izdelke iz kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj: € 0,00
Do brezplačne dostave vam manjka € 40,90
€ 0,00 / € 40,90
0
Domov Recepti Slano in slastno Pleskavice iz sladkega krompirja lahko uživa celotna družina (tudi dojenčki od 10. meseca)
Priloga

Pleskavice iz sladkega krompirja lahko uživa celotna družina (tudi dojenčki od 10. meseca)

Vsi recepti
19. travanj 2021.

Sladki krompir je odličen vir vitaminov, mineralov in vlaknin, kar pomeni, da prispeva k zdravju prebavnega sistema. Prav zato je sladki krompir danes na vašem družinskem jedilniku!

Oranžna in vijolična različica sladkega krompirja je bogata z antioksidanti, ki imajo zaščitni učinek na telo v boju proti prostim radikalom, odgovornim za poškodbe celic in oksidativni stres, ki je vzrok številnih bolezni.

Zdrave, veganske, brezglutenske in hranilne pleskavice iz sladkega krompirja so kot nalašč za hamburgerje ali pa samo zaviti v nekaj solatnih listov. So tudi odličen obrok za vašega otroka. Fine polpete iz sladkega krompirja, ki jih postrežete z jogurtom, so lahko prijetna vegetarijanska jed ali topla priloga.

Postopek:

  1. Sladki krompir olupimo, ga narežemo na kocke in skuhamo v vodi.
  2. Kuhan sladki krompir precedimo in zmešamo s paličnim mešalnikom.
  3. Ko se ohladi, dodamo vse ostale sestavine in vse dobro povežemo.
  4. Pleskavice oblikujemo z rokami in vsako povaljamo v krušnih drobtinah in koruznemu zdrobu (za dodatno hrustljavost).
  5. Pleskavice razporedimo na pekač, obložen s peki papirjem.
  6. Pečemo v pečici, ogreti na 190 °C, približno 20 minut.

Pleskavice lahko pripravite tudi na ponvi s slojem proti prijemanju (brez dodatka maščobe), pecite jih nekaj minut na vsaki strani.

Začimbe prilagodite starosti otroka, lahko izpustite sol ali ločite del za otroka, začimbe pa uporabite le v pleskavicah za odrasle.

Lahko jih postrežete kot prilogo k mesu, s solato, s kislo smetano ali jogurtom.

Če soli ne uporabljate, lahko pripravite tudi sladko različico, tako da dodate malo cimeta in pleskavice postrežete z domačo marmelado brez sladkorja, na primer slivovo.

NOVIČNIK je tukaj!

Komentiraj in oceni recept

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

info@tovarnazdravehrane.si

Si želiš 10% popusta?

S prijavo na novičnik prejmeš 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejemaj nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane.

*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.