Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Recepti Zdrave sladice Chia puding z jagodami - hiter in zdrav recept za vsak dan!
Zajtrk

Chia puding z jagodami - hiter in zdrav recept za vsak dan!

Vsi recepti
25. maj 2023.


Chia puding je za mnoge ljubitelje zdravega najljubši sladki zajtrk! Čeprav sladice običajno povezujemo s predsodkom, da niso zdrave, je ta poslastica s chia semeni pravi eliksir zdravja, saj vsebuje prehransko bogastvo jagod in chia semen. Še ko, namesto sladkorja, dodate agavin ali javorjev sirup, v tem receptu ne bo ničesar, kar lahko škodi zdravju - prav nasprotno. 

Chia puding - zdravi zajtrk za vsako priložnost

Zajtrk je obrok, ki ga pogosto imenujemo najpomembnejši obrok v dnevu. Predstavlja začetek novega dneva, daje nam energijo za vse izzive, ki nas še pričakujejo! Pri iskanju zdravega in okusnega zajtrka, so se nogi obrnili chia pudingu, ki je preprost obrok, sestavljen iz chia semen, mleka, jogurta ali rastlinskega napitka in raznih dodatkov.

Chia semena so drobna, črna semena z visoko vsebnostjo vlaknin, beljakovin, omega-3 maščobnih kislin, vitaminov in mineralov. Ta majhna super semena, kako jih še nutricionisti imenujejo, ima sposobnost vpijanja tekočine in ustvarjanja gel teksture, ki je na osnovi pudinga. Poleg tega, so chia semena energična in nizkokalorična, ter bogata z antioksidanti, zaradi česa so popolna sestavina zdravega zajtrka!

chia puding

Chia puding za prebavo in zdravje celega organizma

Eden največjih zdravstvenih koristi chia pudinga je visok delež vlaknin. Vlaknine so bistvene za zdravo prebavo, za vzdrževanje stabilnih ravno sladkorja v krvi in dolgotrajnega občutka sitosti. Chia semena vsebujejo topne in netopne vlaknine, ki pripomorejo k ohranjanju zdrave prebave in črevesne mikroflore.

Še ena pomembna prednost chia pudinga, je visok delež beljakovin. Beljakovine so pomembne za izgradnjo mišic, vzdrževanje zdrave telesne teže in za občutek sitosti. Chia semena so vir rastlinskih beljakovin, ki vsebujejo vse esencialne aminokisline. To je posebej pomembno za vegetarijance in vegane, ki vsebujejo alternativne vire beljakovin. 

Chia puding je tudi bogat z omega-3 maščobnimi kislinami, ki so bistvene za zdravje srca in za zmanjšanje vnetja v telesu. Omega- 3 maščobne kisline so maščobne kisline, ki jih naše telo ne more proizvesti, zato jih moramo pridobiti iz hrane. Chia semena so eden najbogatejših rastlinskih izvorov omage- 3 maščobnih kislin, zaradi česa so odlično prehransko dopolnilo. 

Dovolj je zdaj o chiji, vse koristi chije lahko preberete v naši prejšnji objavi

chia puding nutrigold

Chia puding lahko, brez strahu, pripravljate vsak dan. Lahko ga uživate za zajtrk, malico ali večerjo. Poleg tega, je tako preprost, da ga lahko prinesete s sabo v službo. V našem receptu namesto jagod lahko uporabite katero koli sadje po vaši izbiri. Še dodatno bo vas razveselilo, da ta posladek ne potrebuje kuhanja.

Recept za ta okusen, hiter in hranilno vrednem chia puding vas čaka v nadaljevanju, vsekakor ga preizkusite in nam sporočite svoje vtise! 

Chia puding z jagodami - recept

Seznam vseh sestavin se nahaja na vrhu strani, z desne strani, postopek pripravljanja pa vas čaka v nadaljevanju. 

Priprava: 

  1. Premešajte vse sestavine in pustite vsaj uro časa da stoji. 
  2. Puding okrasite z jagodami in z grškim jogurtom. 

chia puding s jagodama

Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane S prijavo na novičnik pridobite 10% popusta na prvo naročilo. 

Zanima vas lahko tudi...

Komentiraj in oceni recept

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.