Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Recepti Recepti za kruh Focaccia - preprost recept za tradicionalno sredozemsko jed
Prigrizek - Slana jed

Focaccia - preprost recept za tradicionalno sredozemsko jed

Vsi recepti
01. avgust 2023.


Ohlajeno testo je skrivnost pripravljanje okusne italijanske focaccie! Pustite testo da stoji 18 -48 ur v hladilniku in dobili boste zelo puhasto, luknjasto in prozračno focaccio. Ta focaccia iz samo nekaj preprostih sestavin zahteva 15 minut časa, recept pa vas čaka v nadaljevanju!

Kako pripraviti najmehkejšo domačo focaccio?

Focaccio se zelo preprosto pripravlja, tudi tisti z zelo malo kulinaričnimi izkušnjami jo lahko pripravijo brez težav.

  • Za pripravo testa iz 4 sestavin, ki se ne gnete,  vam je treba 5 minut. 
  • Izdelava testa ne rabi posebne opreme ali zapleteno tehniko oblikovanja. 
  • Če imate pekač od 20 x 30 cm in vrhove prstov, ste pripravljeni
  • Za najboljše rezultate pustite testo, da stoji 18 do 24 ur v hladilniku. Testo lahko pustite v hladilniku 72 ure. 
  • Pekač, premazan z maslom ali s peki papirjem z oljčnim oljem bo preprečil, da se testo zlepi za površino. 

Če se bojite pripravljat domači kruh, je to recept, ki vam ga predlagamo, bodisi zaradi pripravljanja, bodisi zaradi okusov. 

P.S. ko ste obvladali pripravo te preproste focaccie, poskušajte pripraviti kislo testo, še 1 recept, za kateri ne potrebujete veliko truda, rezultati pa so osupljivi. 

foaccia nutrigold

Premazi za focaccio

Tekstura te jedi je podoba testo za pico, in praksa pri tem testu je, da pri valjanju 'preluknjaš' z rokami, da se premaz zalije v testo. Pravzaprav je zelo podoben našemu navadnemu kolačku.

Za focaccio lahko pripravite prelive, oziroma premaze, najpogosteje pa se pripravljajo iz oljčnega olja in sredozemskih rastlin. Eden, naših priljubljenih je ta, ki je po receptu Jaimie Olivera, za preliv iz bazilike in češnjevih paradižnikov. 

Preliv za focaccio iz bazilike in češnjevih paradižnikov:

  • 1 šopek sveže bazilike (30g)
  • 1 velika pest zrelih češnjevih paradižnikov
  • beli vinski kis
  • 2 stroka česna

Preliv za focaccio iz sira in rožmarina

  • 30 g mehkega sira
  • parmezan
  • 1 šopek svežega rožmarina

Preliv iz čebule in balzamičnega kisa

Mi smo se takrat odločili za eno pravo sredozemsko focaccio z oljčnim oljem, črnimi oljkami in rožmarinom. Uživajte! 

Domača focaccia - recept

Seznam sestavin se nahaja pri vrhu strani, z desne strani, postopek pa vas čaka v nadaljevanju. 

Priprava: 

  1. Iz vseh sestavin pregnetite mokro testo. Najlažje vam bo, da ga naredite s pomočjo mešalnika. To testo je zelo mehko in mokro, lahko ga izdelate z nastavkom za testo. 
  2. Gnetite testo (z rokami ali z namiznim mešalnikom) 10 minut , da bi testo bilo čim bolj prožno. 
  3. Pokrijte s prozorno folijo in dajte v hladilnik na najmanj 24 ure. 
  4. Naslednji dan prestavite na pomokano površino. 
  5. Testo rahlo pregnetite ter razvaljajte v zaželeno obliko in prestavite na pekač, obložen s peki papirjem. 
  6. Premažite z oljčnim oljem ter potresite s sesekljanim rožmarinom in s kolobarji oljk. 
  7. Pečico segrejte na 250°C, 
  8.  Pecite focaccio 12-15 minut , dokler ni rumene barve spodaj in zgoraj. 
  9. Po peki premažite  s še nekoliko Nutrigold oljčnega olja. 

Dober tek! 

Za še veliko okusnih in zdravih receptov, se naročite na naš Novičnik!

Zanima vas lahko tudi...

kruh,
Komentiraj in oceni recept

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.