Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Recepti Recepti za kruh Zmanjklo vam je moke? Pripravite sočen rižev kruh!

Zmanjklo vam je moke? Pripravite sočen rižev kruh!

Vsi recepti
02. marec 2023.

Kruh je mnogim ljudem priljubljeno in neizogibno živilo. Čeprav se tradicionalno pripravlja z različnimi vrstami moke, mi imamo recept za kruh brez moke, in oziroma recept za kruh iz riža. Verjemite nam, ta kruh je tako mehek, da je verjetno najmehkejši, ki ste ga doslej poskusili, lahko pa ga izdelate tudi v namiznem mešalniku. 

Sočen in popolnoma mehek rižev kruh

Za ta recept pozabite na moko, ne bo vam je treba niti veliko časa, niti veliko dragih sestavin. Dovolj vam je le 5 sestavin: riž, voda, sladkor,oljčno olje in kvas, in lahko začnete s pripravljanjem svojega priljubljenega živila. 

Riža je treba namakati v vodi, tako bo postal mehkejši in potem vse sestavine dajte v namizni mešalnik in mešajte tako da dobite kremasto zmes. Zmes potem prestavite v klasični model za kruh, ali model za mafine, ki ste jih premazali z oljem in dali peki papir v njih.

Testo potem vzhaja v segreti pečici okoli pol ure, potem pa je pripravljeno za peko. 

Najtežji del vsega, je čakanje da se kruh ohladi. Ko ga, vročega in dišečega, vzamete iz pečice, se bodo minute zdele kot ure. Toda, čeprav se je težko upreti poskusu tako vročega kruha, ga je treba pustiti hladiti pol ure, preden ste ga narezali. 

Če želite uživati v okusnem sendviču brez slab vesti ali samo namazati na kruh poljubni namaz, to zdaj lahko naredite...brez slabe vesti!

P.S. za še več zdravih in okusnih receptov, pokukajte v našo novo kuharico za marec

Recept za kruh iz riža

Priprava: 

  1. Riž sperite, namakajte v vodi 2 ure ter vse znova sperite.

  2. Vse sestavine dajte v blender in mešajte približno 2 minuti, dokler se vse ne združi.

  3. Zmes prestavite v model za kruh v katerem je peki papir, pokrijte z alu folijo ter dajte v pečico na 50°C, da vzhaja.

  4. Folijo odstranite, pečico segrejte na 190°C in pecite 35 minut. Občasno poškropite z vodo povrhu, da se preveč ne osuši.

  5. Pustite da se malo ohladi, preden ste ga narezali.

Prijavite se na naš novičnik, kjer imate veliko idej za zdrave in okusne recepte!

Zanima vas lahko tudi...

Komentiraj in oceni recept

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.
Komentarji (1)
Jozica Renko, 13. oktober 2023.
Odlicno!

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.