DomovReceptiZdrave sladiceČokoladna torta brez moke je hitro narejena in še hitreje izgine
Prigrizek - Sladka jed

Čokoladna torta brez moke je hitro narejena in še hitreje izgine

Čokoladna torta brez moke je hitro narejena in še hitreje izgine
Vsi recepti
20. februar 2020.

Čas je, da se posladkate!

Po službi, po dnevnimi izzivi, po stresenem tednu ste si zaslužili to očarljivo čokoladno torto. Pravzaprav ste jo zaslužili kadarkoli. Okusna je, je lahka za narediti in sploh ni tako sladek greh. 

Skrivnostni recept, zaradi česa je ta torta zdrava, je eritritol.  Nadaljujte z branjem in izvedite, kako izdelati to popolno čokoladno torto. 

Ni vam je treba razlog, da si za vikend privoščite to razkošno čokoladno torto - in to brez moke!

Na robovih hrustljava, v sredini pa sočna in mehka - ta torta vas vabi, da jo poskusite!

Če obožujete čokoladne torte, morate poskusiti čokoladno torto brez moke. Za ta recept niso potrebne nobene posebne spretnosti, saj ni dviganja biskvita, tako da ni razloga, da vam ta torta ne postane najljubši recept!

Ko se želite izogibati moki ali laktozi, ali belemu sladkorju, je težko najti popolno sladico brez moke ter hkrati brez veliko zapletenosti v izdelavi in milijon (neznanih) sestavin, za katere nimate dovolj denarja in časa, za iskanje po trgovinah. 

Čokoladna torta je večna klasika v sladkem svetu, in ta brez moke bo navdušila tudi najzahtevnejše okušalne brbončice. 

Čoko torta

Priprava: 

  1. Čokolado in maslo raztopite na pari in pustite, da se nekoliko ohladi. 
  2. Rumenjake ločite od beljakov. Beljake stepite v sneg  in rumenjake premešajte s sladkorjem in zmešajte 5-6 minut, dokler ne podvojite volumn. V rumenjake dodajte kakav v prahu in sol, kratko zmešajte. Dodajte tudi raztopljeno čokolado in kratko zmešajte, dokler se sestavine ne povežejo. 
  3. Na koncu lahko z lopatico vmešajte beljake. 
  4. V model za torto razmerja 26 cm dajte peki papir in robe namastite, zlijte zmes ter pecite torto 40 minut na 170 stopinj.
  5. Pustite v modelu da se ohladi 10 minut, potem jo dajte na rešetke da se popolnoma ohladi. 
  6. Ohlajeno torto potresite s kakavom v prahu in okrasite s svežim jagodičjem, zmletimi semeni kakava ter z listki mete in mandlja. 

 

Nasveti: 

Dokler se čokolada raztaplja na pari, bodite previdni, da voda ne vre in ne dotika dno lonca!

Uporabite kakovostno temno čokolado in nežno vmešajte v zmes, saj  je od njih odvisen okus torte. 

Beljake vedno lahko in nežno vmešajte v zmes, saj sta od njih odvisni tekstura in višina torte. 

Lahko preverite ali je torta pečena, tako da na sredini  zabodete zobotrebec, v tem primeru lahko ostane malo mokrih sledi na sredini zobotrebca, dokler spodnji in zgornji del morata biti suha. 

 

Ste že začeli delati torto? Če se vam, ali vašim prijateljem, približa rojstni dan, tukaj je rešitev in odličnih darilo!

Veliko okusnih čokoladnih receptov skrivamo v našem NOVIČNIKU!